Helle Thorning-Schmidts politiske ægteskab med Villy Søvndal straffes af vælgerne. Det viser Greens første måling før Børsen efter S-SF alliancen.

Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, betaler en høj pris for sit politiske ægteskab med SF's formand, Villy Søvndal. Vælgerne straffer Socialdemokraterne med smæk, mens SF vinder frem i Greens første meningsmåling før Børsen, siden hun sidste fredag fremlagde et S-SF skatteudspil sammen med ham.

Det skriver dagbladet Børsen.

Vælgerne straffer muligheden for en S-SF regering med at sende Socialdemokraterne ned med knap tre procentpoint siden den seneste måling. Dermed ligger partiet igen under valgresultatet i 2007, som var et lavpunkt.

Greens måling er indsamlet i denne uge, og giver Socialdemokraterne 23,7 procent mod 26,5 procent i seneste måling. Til gengæld går SF frem til 20,2 pct. Da såvel De Radikale som Enhedslisten går tilbage, er det klare røde flertal i den seneste måling afløst af blåt flertal. Der er 91 mandater til VKO-blokken af Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti.

Socialdemokraterne politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, tror, at det vender igen.

- Når man skaber en ny politisk platform, skal man også have tid til at køre den ind. Vi ved godt, at det er et langt sejt slid, men jeg tror, vi vil blive belønnet for, at vi har lagt en så fast kurs, siger han.

Henrik Sass Larsen peger på, at hvis Enhedslisten klarer spærregrænsen, som de fleste meningsmålinger siden sidste valg har vist - ligger de to politiske blokke meget tæt.

- Så vi har tænkt os at kæmpe videre og ikke på baggrund af Børsens målinger lukke butikken, siger Henrik Sass Larsen til Børsen.

/ritzau/

Andre læser også