Lyt til artiklen

Dansk Folkeparti vil med et lovforslag ændre straffeloven, så grov vold og drab på dyr ikke længere bliver dømt som hærværk, men sidestilles med vold mod mennesker, skriver metroxpress.

»Det er tosset, som loven er i dag, at når vold er så grov, at den falder ud af dyreværnsloven, bliver det dømt som hærværk. Som om det er en ting, man har gjort skade på. Loven bør ændres, så man straffes for vold mod et levende væsen,« siger dyrevelfærdsordfører Dennis Flydtkjær til avisen.

Det skabte opstandelse, da tre bankrøvere ved Aarhus i 2010 slap med en sigtelse for hærværk, da de under bankrøveriet i 2010 skød politihunden Kayo. De blev siden frikendt, da man ikke kunne bevise, hvem der skød. Flere europæiske lande har de senere år ændret lovgivningen, så dyr betegnes som levende væsener. Senest har Frankrig ændret deres lov.

En række dyreorganisationer har ifølge DF sagt god for forslaget. Dyreværnet er en af dem.

»Jeg synes, det er uhørt, at det straffes som hærværk. Vi hilser ethvert tiltag velkommen, der forbedrer dyrenes vilkår og status,« siger direktør Signe Sehested Lund.

Formanden for Den Danske Dyrlægeforening, Carsten Jensen, tror dog ikke, det vil ændre noget.

»Vi så hellere, at man i videre omfang kunne frakende folk retten til at have dyr, hvis de ikke behandlede dem ordentligt,« siger han til metroxpress.