Et svækket ungarsk hold var uden chance i bronzekampen

Efter OL-guld både i 1996 og 2004 blev det denne gang til bronze til de kroatiske håndboldherrer. I bronzekampen vandt et velspillende kroatisk mandskab sikkert 33-26 (19-14) over Ungarn.

Ungarerne var på forhånd handicappet, da holdet måtte stille op uden den tidligere Viborg-spiller Gabon Csaszar, der blev skadet i semifinalen mod Sverige. Csaszar er med 38 mål ikke blot holdets topscorer, men også førstevalg på posten som playmaker.

Nu kom Lekaj i stedet med fra starten, men han har hverken den samme klasse eller skudkraft. Samtidig var det et klart handicap for ungarerne, at holdets store stjerne Laszlo Nagy allerede fik sin anden udvisning efter blot 12 minutters spil.

Kroaterne var tilbage med deres hurtige spil, og det havde ungarerne svært ved at følge med til i forsvaret. Samtidig overstrålede Mirko Alilovic i kroaternes mål klart sin holdkammerat fra Veszprem Nandor Fazekas. Ved stillingen 13-11 blev Roland Miklar sat på mål i stedet for Fazekas.

Man frygtede for en skulderskade til kroaternes Blazenko Lackovic efter en grim tackling bagfra, men heldigvis kom HSV-spilleren efter en lille pause på banen igen og kunne slutte første halvleg med et par fine scoringer.

Fazekas kom tilbage i målet kort efter pausen, og ungarerne forsøgte med en dobbelt-mandsopdækning af Lackovic og Duvnjak. Det hjalp kort, men så fandt kroaterne formlen til igen at åbne forsvaret og kørte sikkert sejren i hus.

Ungarerne måtte se den femte fjerdeplads ved et OL i øjnene. De har endnu aldrig hentet medalje. Kroaternes topscorer var Ivan Cupic med otte mål og i alt nåede han 49 i turneringen. Gergelyi Harsanyi scorede syv gange for kroaterne.