Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Mikkel Hansen ramte ikke sit vanlige niveau i en ellers suveræn første halvleg i sejren over Tunesien i håndboldherrernes anden kamp ved OL. Og så røg den danske stjerne på bænken.

Det var dog ikke så dramatisk endda, forsikrede landstræner Gudmundur Gudmundsson efterfølgende. Mikkel Hansen var hverken  skadet eller vraget.

»Jeg ønskede at hvile Mikkel Hansen og bruge truppen så meget som muligt, så det var fint, at vi kunne gøre det,« sagde landstræneren efterfølgende.

»Det er en lang slutrunde med mange kampe, og det var dejligt, hvad jeg så de andre gøre i anden halvleg, mens Mikkel sad ude,« forklarede den danske landstræner.

Danskerne var ganske suveræne mod Tunesien, der allerede i første halvleg blev afmontereret af et motiveret dansk landshold, der dækkede godt op og løb masser af kontraer.

Er det her din bedste slutrundestart i de tre forsøg som dansk landstræner?

»Nej, jeg synes også, at vi startede fantastisk godt i Polen ved EM i år. Jeg ved ikke om det var bedre end det her, men vi vandt de første fire kampe dér. Det er svært at sammenligne.«

Danmark har åbnet OL mod puljens to formodet svageste mandskaber, og Gudmundur Gudmundsson tror da også, at niveauet får et nøk opad i de kommende kampe. Første gang mod Kroatien på torsdag.

»Jeg tror, at niveauet stiger nu, men slutrunden er meget speciel, og det er svært at sige noget sikkert om. Vi så Qater vinde over Kroatien, og næste gang fik de bank af Frankrig, så så vi Tunesien-Frankrig, hvor Frankrig var helt overlegne i første halvleg, men i anden halvleg kom tuneserne tilbage. Det er svært at sige, hvordan holdene står. Men Kroatien, som venter nu, er en størrelse, vi kender, og alle i håndboldverden kender dem. Det er en OL-nation, der altid været med ved OL, siden det blev selvstændigt land. Det er et kæmpe hold.«

Andre læser også