Lyt til artiklen

Det danske SailGP-Grand Prix i København kommer ikke i gang fredag på grund af manglede vind.

Det skriver SailGP på deres hjemmeside.

SailGP, der er sejlsportens svar på Formel 1, vendte fredag tilbage til Danmark, men bådene kom aldrig i aktion.

Manglede vind i København betød således, at arrangørerne måtte opgive at sætte gang i det første af tre planlagte heats fredag eftermiddag.

Verdens hurtigste sejlbåde skulle fredag have konkurreret i Nordhavn i København, men vinden manglede. Claus Bech/Ritzau Scanpix
Verdens hurtigste sejlbåde skulle fredag have konkurreret i Nordhavn i København, men vinden manglede. Claus Bech/Ritzau Scanpix
Vis mere

I stedet er planen nu at gennemføre tre heats lørdag eftermiddag, hvor der gerne skulle komme mere gang i vinden, og afgøre grandprixet ud fra dem.

Normalt består et grandprix af fem heats og et finaleheat.

Nicolai Sehested er skipper på det danske Rockwool SailGP-hold, der blandt andre også tæller de olympiske topatleter Anne-Marie Rindom og Martin Kirketerp.

Sammen skal de lørdag i stedet forsøge, med hastigheder på helt op til 100 kilometer i timen hen over vandet, kæmpe med om sejren i den prestigefyldte sejlsportsliga SailGP om 1 million dollar – svarende til 7,3 millioner kroner – hvilket er den største præmiesum i sejlsportsverdenen.

Foto: Rockwool PR
Foto: Rockwool PR
Vis mere

Formel 1-stjernen Kevin Magnussen var kommet på mere gyngende grund, da det danske hold havde mandag havde besøg af Magnussen på den lynhurtige båd.

Det store sejlsportsarrangement må danskerne i stedet vente med at nyde til på lørdag, hvor verdens hurtigste sejlbåde forventes at komme i aktion i København.

I august sidste år var Aarhus vært, og her tog Australien sejren foran Japan og Storbritannien efter et par dage med blandede vindforhold, hvilket blandt andet betød en nedkortning af ruten.

Danmarks båd i SailGP debuterede i 2019 og har siden optjent lærepenge, som for tre uger siden udmøntede sig i den første podieplads i et grandprix, da det blev til en tredjeplads i Plymouth.

Australien, der er forsvarende mester, fører SailGP-serien med 29 point, mens Danmark er nummer fem med 20 point.

Grandprixet i København er nummer 4 af 11 i 2022/23-sæsonen.