Flere af de afrikanske kvinder, der arbejder som prostituerede i Danmark og det øvrige Skandinavien er ofre for voodoo-dyrkelse i deres hjemland.

Det er radioprogrammet Kaliber i svenske P1, der kan fortælle om de rystende oplysninger.

Ifølge journalist Mikael Funke, der har arbejdet under dække som svensk forretningsmand, fortæller, at nigerianske kvinder tvinges til prostitution med voodoo.

Og ifølge reporteren dukker flere og flere af kvinderne nu op i Skandinavien.

Det er kvindelige ”troldkvinder” i hjemlandet, der står bag og styrer de unge kvinder med den afrikanske sorte magi.

- Udover at samle blod ind, negle og kønshår fra kvinderne, så tager voodoo-præsten også et spejlfoto af kvinden. -- Så får kvinden at vide, at hun nu kan kontrolleres på afstand – ligesom han vil kunne følge alle hendes bevægelser i Europa!!!!!

Mange tidligere prostituerede i Europa kom fra Rusland eller andre fattige eks-kommunistiske lande, men nu strømmer det ind fra Afrika – og ikke mindst fra Nigeria.

Mikael Funke og hans kollega Marcus Hansson besøgte byen Benin City i Nigeria. De udgav sig som nævnt som forretningsfolk, der ønskede at købe prostituerede til Sverige.

Og det var ikke svært. De fik hurtigt tilbudt fem styk piger á 9000 euro stykket (en euro er ca. 7.50 kr.).

Da prostitution er forbudt i Sverige – har været det siden 1999 – mener kriminalchef Thomas Ekman i Gøteborg, at Sverige derfor optræder som transitland.

I følge FN skulle der befinde sig alene 10.000 nigerianske prostituerede i Italien!Det menes, at ca. 400 nigerianer sælger sex på Karl Johan gade i Oslo.

Det vides ikke, hvor mange nigerianske kvinder, der p.t. lever af prostitution i København.

På det seneste skulle tallet af afrikanske kvinder været dalende – i hvert fald på gadeplan, hvad Bt.dk erfarer, men man vil ikke afvise, at pigerne i stedet er ”ansat” på diverse klinikker i Istedgade og omegn.