Lise-Lotte Norup ville give sin lidende mor en værdig død, men modet svigtede.

- Jeg stod med hovedpuden. Klar til at presse den ned over hovedet på min mor. Jeg kunne ikke holde ud at se hende lide, som hun gjorde. Men modet svigtede mig. Jeg var bange for, at hun ville stritte imod.

Det fortæller skuespilleren og sangeren Lise-Lotte Norup i et stort interview til B.T. i dag.

Hendes 91-årige mor Edith Astrid Norup havde sandsynligvis kræft, hun led og ville bare dø hurtigt, men som lovgivningen er i dag måtte hun ikke få hjælp til det. I stedet fik hun en langtrukken og uværdig død.

- Jeg fortæller om den her ubehagelige oplevelse som et indlæg i debatten om aktiv dødshjælp. Nu må det være på tide at ændre loven.

- Til en start, så i hvert fald for gamle mennesker, der er åndsfriske nok til at træffe en beslutning sammen med lægen om at få afkortet livet på en værdig måde. Så det ikke skal ende i en uværdig dødsrallen, hvor den gamle bliver kvalt i egne affaldsstoffer, siger Lise-Lotte Norup til B.T.

Ifølge en meningsmåling er flertallet at danskerne enige med Lise-Lotte Norup. 86 pct. går ind for en lovændring i retning af at tillade aktiv dødshjælp under en eller anden form.

- For mig at se handler det om næstekærlighed. Hvorfor skulle min mor lide, når hun selv ville dø. Hun kunne være sovet ind i døden på smukkeste vis. Og når jeg ved, hvad der skete, er jeg i dag ret sikker på, at jeg ville have hjulpet hende til at dø, siger Lise-Lotte Norup til B.T.