Godt nyt til rygere med hang til rødvin. De røde druer gør det nemlig lidt mindre usundt at suge nikotinen i sig.

Rødvin og røg er en mægtig kombi, hvis du vil undgå lungekræft.

Ny forskning viser i hvert fald, at når man kombinerer de to nydelsesmidler, så mindsker man risikoen for lungekræft med helt op mod 60 procent, i forhold til hvis man ryger og ikke drikker rødvin.

Det skriver Daily Mail.

Til gengæld skal man ikke forvente den samme virkning ved hvidvin.

SCROLL NED OG LÆS VIDERE

Vinelskere er sundere
Flere forskere har forsøgt at finde sammenhængen mellem alkohol og lungekræft, og det har været med meget forskellige udfald. De fleste undersøgelser har nemlig ikke taget højde for risikofaktorer som social status, der ligeledes har en vis indflydelse på sundhedstilstanden.

I denne undersøgelse har professor Chun Chao fra Kaiser Permanente Southern California undersøgt 84.170 mænd mellem 45 og 69. 210 af dem fik konstateret lungekræft mellem 2000 og 2006.

Efter der blev taget højde for alder, social status, bopæl, indkomst og andre risikofaktorer, var resultatet, at risikoen for lungekræft blev væsentligt formindsket for hvert glas rødvin man drak. Ingen anden form for alkohol havde samme effekt.

Tidligere forskning har vist, at vindrikkere muligvis har en sundere livsstil og har en tendens til at have en højere uddannelse og indkomst, end folk der ikke drikker vin.