Stemningen var trykket kort før den dræbte Anne Pedersen onsdag klokken 13.00 skulle bisættes fra Sct. Jørgens Kirke i Aabenraa. Kirken hvor Anne var blevet døbt og konfirmeret.

Onsdag klokken 13.00 ringede klokkerne i Sct. Jørgens Kirke i Aabenraa på en overskyet dag ind til familiens sidste farvel til Anne Pedersen, der efterlader sig fem børn efter et bestialsk mord i den lille sønderjyske by Sommersted natten til tirsdag den 2. september.

Kirken tegnede til at blive mere end fyldt, da en stort opbud af beboere fra Sommersted, familien og kollegaer fra LM, som Anne arbejdede på, mødte op for at mindes deres kære Anne. Det fortæller bt.dk´s udsendte fra Aabenraa.

Foran alteret stod den hvide kiste pyntet med hvide liljer, røde roser og Chrysantimum. Ved siden af stod et billede af den afdøde på et nodestativ.

Det er Anne Pedersens eksmand Lars, som ifølge politiets sigtelser stak Anne Pedersen 11 gange med en kniv, hvilket medførte, at den 36-årige kvinde døde af blodtab natten til den 2. september.

Eks-manden blev anholdt og sigtet ved sit hjem i Elmegade i Vojens få timer efter knivdrabet. Han blev ved et grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg samme dag varetægtsfængslet i foreløbig 16 dage.

Følgende dag blev to jævnaldrende bekendte til Lars anholdt i samme sag. De to er sigtet for medvirken til drab og frihedsberøvelse.

Frihedsberøvelsen gik ud over Anne Pedersens veninde, 49-årige R., som bor i den pågældende lejlighed i ejendommen Storegade 99 i Sommersted . R. blev af de maskerede gerningsmænd overfaldet og bundet til sengen i soveværelset og kunne herfra angiveligt høre sin venindes dødskamp i stuen ved siden af.