Lyt til artiklen

Danske Bank har i månedsvis blokeret for, at et af 1990'ernes største konkursboer, boet efter det københavnske skibsværft B&W, kan gøres endeligt op.

Dermed må tusindvis af kreditorer, som har 1,2 mia. kr. til gode i boet efter B&W Holding, kigge langt efter en ekstra dividende på over 100 mio. kr., skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Advokaterne bag den økonomiske oprydning efter B&W, der krakkede i april 1996, har mistet tålmodigheden og vil nu føre kampen mod Danske Bank videre ved domstolene.

Danske Bank har siden august 2001 ikke svaret på, om den vil gå med til et forlig med boet, som kræver, at banken tilbagebetaler 20 mio. kr. plus renter.

Advokat Karl Stephensen, der fører to såkaldte omstødelsessager mod Danske Bank og Nordea, er nu træt af at vente på svar fra Danske Bank. Han har derfor taget skridt til, at sagen mod Danske Bank kommer for Østre Landsret.

Kreditorer i B&W Holding har tidligere fået udbetalt ca. 180 mio. kr. a conto. I boet efter B&W Skibsværft, hvor der oprindeligt er anmeldt krav på 600 mio. kr., ventes en dividende på 23 pct.

/ritzau/