Lyt til artiklen

D’Angleterres berømte dørmand, der selv har åbnet og lukket døre op for hotellets gæster er selv røget ud af døren. Fire måneder før pensionen efter 17 års arbejde på det kendte hotel.

Det fashionable Hotel D’Angleterre i København har sendt dørmand Gerry Stroud ud i kulden. Kun fire måneder før han ville gå på pension som 70-årig.

Det skriver Fagbladet 3F

Gerry Stroud var kendt i det københavnske bybillede. Han gav dronningen en buket, hver gang hun kørte forbi i åben vogn, han åbnede døre, bar kufferter og bød velkommen til stjerner som Victor Borge, Julio Iglesias, Michael Jackson, John Cleese og Gitte Stallone.

- Jeg havde regnet med at skulle holde en stor fest og sige pænt farvel til gode kolleger og gæster. Men nu er jeg fyret. De måtte hellere ærligt have sagt, at de ikke bryder sig om mig. Ellers kunne de vel have ventet, til jeg som planlagt skulle på pension, siger Gerry Stroud til Fagbladet 3F.

Gerry Stroud fik i 1991 det job, der indtil for få måneder siden opfyldte alle drømme.

- Ægteparret Remmen, som tidligere ejede hotellet, gav mig lov til selv at udvikle mit arbejde, og jeg mødte en masse kendte og rare mennesker, siger den skuffede dørmand.

Gerry Stroud har i flere år haft helbredsproblemer, men har altid sat en ære i at have så få sygedage som muligt.

- Så selvom jeg har været syg i de år, jeg har været ansat, så har jeg altid passet mit arbejde.

Gerry Stroud har returneret uniformen, og 31. august er hans sidste arbejdsdag på papiret.

Direktør Tony Bak, D’Angleterre, har ingen kommentarer til, at Gerry Stroud føler sig moralsk dårligt behandlet af hotellet.

Han henviser til, at forholdene omkring den afskedigede dørmand er løst i samarbejde med 3F Hotel & Restauration i København.

Olfert Kristensen fra 3F Hotel & Restauration bekræfter, at de ansættelsesretlige regler med hensyn til opsigelsen er overholdt i samarbejde med fagforeningen.

- Hotellet har helt legalt ønsket at gøre dørmandsjobbet til en fuldtidsstilling. Men det er sørgeligt, at Gerry Stroud står tilbage med en meget dårlig oplevelse af farvellet til hotellet efter 17 års arbejde.