Fiasko på fiasko på fiasko.

Med små undtagelser har Danmarks deltagelse i Eurovision de seneste mange år været én lang lidelseshistorie. Bookmakerne spår heller ikke årets danske bud, Reiley, de store chancer, men af flere grunde tror DR-radiovært og grandprix-ekspert Ole Tøpholm på en dansk overraskelse i Liverpool.

»Hvis man spørger bookmakerne og de internationale fanklubber, er der ingen, der tror på Danmark, men det tror jeg, man skal se bort fra,« lyder det fra Ole Tøpholm.

»Det er blot udtryk for Danmarks dårlige resultater. På grund af dem er der desværre ikke længere nogen, der tror på Danmark, uanset hvad vi kommer med. Men Danmark er bedre end sit rygte,« fortsætter han.

Ole Tøpholm tror godt Reiley kan overraske positiv i semifinalen.
Ole Tøpholm tror godt Reiley kan overraske positiv i semifinalen. Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Vis mere

Ole Tøpholm var som medlem af DRs fagjury tidligere på året med til at pege på Reiley som Danmarks Eurovision-bud, da den 25-årige færing slog Micky Skeel og Nicklas Sonne i finalen ved det danske Melodi Grand Prix.

Han holder fast i, at Reiley er Danmarks stærkeste bud ved Eurovision.

»Det var den af de tre sange, der har det største potentiale. Seerne havde Nicklas Sonne som favorit, men den tror jeg ikke, vi var gået i finalen med. Det er en meget basic rocksang, der ikke gør noget særligt i Eurovision-sammenhæng, hvor man i de seneste 20 år har set alle mulige afskygninger af rock.«

Ole Tøpholm fortsætter:

Reiley under generalprøven til semifinalen.
Reiley under generalprøven til semifinalen. Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

»Reiley er med sit unge udtryk blandt andet som skabt til SoMe, og rent showmæssigt tror jeg, der er et ganske stort ungt publikum til hans sang. Flowmæssigt synes jeg også, den passer godt i hans semifinale.«

Ole Tøpholm påpeger, at blot fordi man ligger i bund hos bookmakerne, er det ikke udtryk for, at folk tror, at Danmark ender på en sidsteplads.

»Det er målt i forhold til førstepladsen. Ingen forventer, at Danmark skal slås om de øverste placeringer – det tror jeg heller ikke selv – men jeg tror, vi har en sang, der sagtens kan gøre det udmærket.«

Han tilføjer:

»Om vi bliver 9 eller 19 eller derimellem i finalen... Det skal vi have det samlede flow for at se, men potentialet er til stede, for at vi kan gøre det godt i år.«

Reiley åbner torsdag aften ballet ved den anden Eurovision-semifinale med sin danske vindersang 'Breaking My Heart'.

Her har bookmakerne lande som Østrig, Australien og Cypern som forhåndsfavoritter til at kvalificere sig til finalen.

Man kan se det samlede odds for de internationale bookingselskaber på Eurovisionworld.com, og her er Sverige lige nu storfavorit til at vinde det hele, mens Danmark til sammenligning er på en aktuel 27.-plads.

Følg B.T.s livedækning af Eurovision semifinalen torsdag aften.

Herunder kan du høre seneste afsnit af B.T.s podcast 'Det vi taler om':