Lyt til artiklen

VED DU NOGET OM SAGEN?  ELLER HAR DU OPLEVET NOGET LIGNENDE? SÅ SKRIV TIL BT PÅ 1929@BT.DK ELLER SKRIV TIL OS PÅ FACEBOOK

Forældrene til to-årige Sebastian oplevede et af deres værste mareridt, da de mandag mødte op for at hente deres lille søn i hans nye udflytterbørnehave på Vesterbro i København. Den lille dreng var nemlig ikke til at finde – i stedet var han blevet glemt i skoven. Sebastians far er chokeret over børnehavens procedurer.

»Det var fuldstændig forfærdeligt. Der ryger jo tusind tanker igennem hovedet på en.«

Sådan lyder det fra Peter Kjær, der sammen med sin kone Lea Kjær oplevede et af deres livs værste øjeblikke, da den udflytterbørnehave, som deres to-årige søn Sebastian går i, mandag eftermiddag ikke kunne finde den lille dreng.

I stedet for at være i børnehaven ’Hestestaldens’ trygge rammer på Vesterbro, befandt den lille dreng sig langt væk fra alle – nemlig i børnehavens udflytterdel i Ishøj vest for København.

Lille Sebastian, der er to år og 11 måneder og institutionens yngste barn, sad i timevis mutters alene i mørke foran den forladte og tomme institutionsbygning i et øde skovområde – indtil politiet mandag sent på eftermiddagen kom forbi og ’reddede’ ham.

Den lille dreng var nemlig blevet glemt af den københavnske skovbørnehave, som han for knap to måneder siden begyndte i. Da alle de andre kørte med bussen hjem til København, blev den lille dreng ved en fejl efterladt.

Personalet opdagede først forglemmelsen efter hjemturen, da moderen dukkede op for at hente sønnen. Det fortæller drengens far Peter Kjær til BT. Han er både forarget og rasende over episoden:

»Både min kone og jeg var fuldstændig ude af den. Vi var jo magtesløse. Vi anede ikke, hvad der var sket, eller hvor han var,« siger han.

Børnehavebørnene var taget hjem fra deres udflytterdel kaldet ’Galoppen’ omkring klokken 15. Men det var først, da Sebastians mor omkring klokken 16.10 kom for at hente den lille dreng, at personalet opdagede, at noget var galt.

»Så kunne de ikke finde ham. Det kunne ikke forstå, hvor han var og gik rundt og ledte. Og pludselig sagde de, at jeg havde hentet ham. Det mente de, at de kunne dokumentere via deres computerskærm. Og der var han åbenbart blevet tjekket ud af mig klokken 15.45,« fortæller Peter Kjær. Men han var på det tidspunkt stadig på arbejde på sin cafe på Østerbro og havde slet ikke været i nærheden af børnehaven.

»Min kone spørger så, om han var med bussen tilbage. Og det påstår de (personalet,red.), at han var. De ringer derfor til buschaufføren og får ham til at tjekke, at han ikke ligger i bussen og sover, men det gør han ikke,« fortæller Peter Kjær.

Først derefter gik det ifølge Peter Kjær op for pædagogerne, at den lille dreng muligvis kunne være blevet glemt i Ishøj. Sammen med forældrene tognoget af personalet en taxa og satte kurs mod ’Galoppen’. Fra taxaen ringede de til politiet i håb om, at ordensmagten kunne nå frem og tjekke institutionen, før de selv ankom.

Og til sidst var der godt nyt.

»Vi er i kontakt med politiet tre gange under turen til Ishøj. Den tager længere tid end normalt på grund af myldretiden. Syv minutter før vi selv ankommer til stedet, ringer politiet og siger, at de har fundet ham,« fortæller Peter Kjær.

»Da vi ankommer, sidder han på en betjents arm. Og så får følelserne pludselig frit løb, og jeg fælder en tåre,« siger Peter Kjær. Københavns Vestegnes Politi har bekræftet hændelsesforløbet overfor BT.

Sebastian havde ikke lidt overlast, men både han og familien er påvirket oven på den voldsomme oplevelse dagen efter;

»Han var i forvejen bange for mørke, og så sad han derude helt alene i to en halv time. Det må godt nok have været ubehageligt for ham,« siger Peter Kjær og tilføjer, at den lille dreng også var kold og frøs. Heldigvis havde han dog sin flyverdragt på.

Forældrene har spurgt Sebastian, hvad han oplevede, mens han var alene.

»Han har fortalt, at huset var lukket, og at han faldt, og han kaldte på sin mor og far. Og så siger han: ’Men så kom politiet og reddede mig, far'«.

Peter Kjær undrer sig over, at episoden overhovedet kunne finde sted .

Ifølge Københavns Kommune blev den lille dreng glemt ved en ’dybt beklagelig fejl’. Fejlen skete, da pædagogerne krydsede børnene af, inden de steg på bussen på vej hjem. Af uvisse grunde kom lille Sebastian dog ikke op i bussen. Og af uvisse grunde reagerede man ikke på, at drengen ikke blev krydset af ved hjemkomst.

Ifølge kommunen er det ’dybt beklageligt’, at pædagogerne ikke med det samme reagerede på, at den lille dreng ikke blev krydset af ved hjemkomst.

Kate Obeid, der er områdechef i Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune oplyser til BT, at kommunen nu ændrer procedurerne, så man fremover vil krydse børnene af, efter at de er steget på bussen.

For Peter Kjær og hans kone ændrer det dog ikke på tilliden til den pågældende institution. Selv om institutionen efterfølgende har undskyldt, så mener de ikke, at de kan have tillid til børnehaven længere.

De har derfor fået tilbudt en plads i en anden institution, som de har valgt at sige ja til.

Episoden sker kun kort tid efter, at en to-årige dreng blev glemt og låst inde i et skur i en daginstitutionen Lodbjerggård i Strøby, da han sov middagslur. Drengen lå i en barnevogn i skuret i fem timer, før hans mor fandt ham. Personalet havde ikke opdaget, at drengen var væk.

Peter Kjær mener, at de to episoder bør få pædagogerne til at vågne op og være mere opmærksomme.

»Det må være et opråb til samtlige institutioner om, at der skal strammes op på procedurerne,« siger han.

BT har gerne ville spørge Hestestalden, hvordan det kunne lade sig gøre at glemme lille Sebastian, men det har ikke været muligt at få kontakt med institutionen tirsdag aften.

VED DU NOGET OM SAGEN? ELLER HAR DU OPLEVET NOGET LIGNENDE? SÅ SKRIV TIL BT PÅ 1929@BT.DK ELLER SKRIV TIL OS PÅ FACEBOOK