Den tidligere toprocker i Hells Angels Brian Sandberg blev mandag eftermiddag frikendt for drabsforsøg i Østre Landsret, men dømt for vold i Danmarks største rockersag. Da han allerede har siddet varetægtsfængslet i ca. to år og seks måneder, bliver han nu sat på fri fod.

Brian Sandberg var den mest prominente af i alt 16 mænd, hvis sager mandag blev afgjort med hensyn til skyldsspørgsmålet i Østre Landsret. Det skete, efter at både de tiltalte og anklagemyndigheden havde anket byrettens afgørelse i Danmarks største rockersag, der i Københavns Byret samlet udløste mere end 135 års fængsel.

Af de 16 mænd i retten blev to frifundet, Sandberg blev delvist frifundet, mens de sidste 13 blev kendt skyldige.

SE HVORDAN ROCKERNES VENNER MODTOG NYHEDEN I VIDEOEN OVER ARTIKLEN

Sandberg, som i byretten blev idømt 11 år og 10 måneders fængsel, krævede via sin advokat, Michael Juul Eriksen, at han blev pure frifundet, ligesom han i byretten blev for to af tre tiltaler. Han er nu på fri fod efter at være frifundet for drabsforsøg - og dømt for vold.

I sagen stod de 16 Hells Angels-rockere og medlemmer af støttegruppen AK81 tiltalt for på kryds og tværs at være involveret i i alt seks drabsforsøg, et voldsomt kølleoverfald, tyverier og i at have et våbenlager i forbindelse med konflikten mellem rocker- og indvandrerbander, som eskalerede tilbage i 2008.

Af de 16 rockere blev en frifundet i både by- og landsret, men en anden først blev frifundet i landsretten efter tidligere at være blevet idømt syv års fængsel.

Politiets afgørende beviser i sagen - udover flere timers videoovervågning, telefonaflytninger og mere end hundrede vidneforklaringer - er et kronvidne, der selv tidligere var medlem af AK81.

Han har selv været med til fem af drabsforsøgene og to tilfælde af grov vold, og er på den baggrund idømt 12 års fængsel. Men han har valgt at samarbejde med politiet for til gengæld at få vidnebeskyttelse og ny identitet.

 Kronvidnet har hævdet, at drabsforsøgene blev begået på ordre fra Brian Sandberg og andre topfolk i HA. Og på grund af den fare, han udsættes for ved at forklare sig, har politiet vurderet, at vidnebeskyttelse er essentiel. Ifølge anklagemyndigheden opfatter han sin fremtid som 'meget uvis'.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.