Et masseslagsmål ved Avedøre svømmehal sidste år endte med et knivstikkeri, der skulle koste den 22-årige Stefan Christensen livet
Et masseslagsmål ved Avedøre svømmehal sidste år endte med et knivstikkeri, der skulle koste den 22-årige Stefan Christensen livet Foto: Privat/Erik Refner

Et knivstikkeri kostede sidste år den 22-årige Stefan Christensen livet, da han deltog i et masseslagsmål på en parkeringsplads ved Avedøre svømmehal. I dag blev gerningsmanden Cihan Yilmaz så idømt ni års fængsel, ved retten i Glostrup.

Han havde stukket Stefan Christensen fire gange i ryggen med døden til følge. Et af knivstikkene efterlod en dybde på 15 centimeter og havde haft en sådan kraft, så kniven havde gennemboret hans ene ribben.

Det var et hærværk mod broderens bil, der havde ført til slagsmålet.

- Det er så uretfærdigt, at Stefan skulle miste livet. Stefan var en god dreng og han havde slet ikke noget at gøre med det hærværk. Han var bare på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt, siger Jytte Møller, der er mormor til den dræbte Stefan Christensen.

Som de tre brødre forklarede i retten, havde den ældste bror været involveret i et skænderi med en mand i nabolaget tidligere på dagen den 23. april sidste år. Derfor mistænkte brødrene hærværket for at være en hævnaktion, hvorefter de tog affære. Efter en større konfrontation på gaden, endte de med at forfølge en bil, som de mistænkte for at være indblandet. Forfølgelsen endte på en parkeringsplads ved Avedøre svømmehal, hvor slagsmålet kort efter begyndte.

Livet var ellers lige begyndt at køre på skinner for den 22-årige Stefan. Han var udlært som pladesmed og havde for nylig fået fast arbejde. Han havde også en kæreste, som han havde boet sammen med i fem år. De havde også talt om, at de snart skulle stifte familie sammen.

- Stefan var en meget omsorgsfuld person. Han ringede tit til mig for at høre, hvordan det gik. Og så elskede han min mad, siger hun.

Jytte Møller mener, at hendes barnebarn er blevet fremstillet i et dårligt lys, fordi han i medierne er blevet omtalt som en, der skulle have været en del af en større drengebande, som opsøgte konfrontationer og ballade. Men det mener hun er en helt forkert antagelse.

- Stefan havde en masse kammerater, og de mødtes ofte om aftenen for at spille musik eller rode med deres biler, som er deres helt store interesse. Det var også tilfældet den aften. Derfor synes jeg, det er urimeligt, at han er blevet fremstillet som en ballademager, for det er han ikke, siger Jytte Møller.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.