Københavns politi indfører nu visitationszoner efter knivdrabet på Jonas Thomsen Sekyere.
Københavns politi indfører nu visitationszoner efter knivdrabet på Jonas Thomsen Sekyere. Foto: privatfoto

Politiet starter jagt på knive fredag eftermiddag

Københavns politi har fredag eftermiddag kl. 15 indført visitationszoner i indre København, på Nørrebro og dele af Vesterbro.

Det sker efter knivdrabet på den 21-årige Jonas Thomsen Sekyere for to uger siden på diskotek Bakken på Vesterbro. Tiltaget kommer dog også på baggrund af flere episoder med knive, som politiet har oplevet i byen.

- Jonas-drabet spiller absolut ind, men vi har indført de her visitationszoner på grund flere tilfælde, der har været det seneste stykke tid i København, og så også de fund vi har lavet i nattelivet. Det gør, at vi nu foretager en mere fokuseret indsats omkring knive i nattelivet, siger politiinspektør Svend Foldager.

De pågældende zoner er valgt ud fra, at det er her Københavns politi har oplevet episoder, hvor knive bliver brugt i nattelivet. Indførelsen af visitationszoner betyder også, at politiet vil være mere synlige i nattelivet.

- Lige nu føler vi, at det her er det bedste tiltage, vi kan gøre. Det betyder, at vi vil tage kontakt til folk og være til stede i de områder, som vi anser for problematiske, siger Svend Foldager.

Foreløbig vil visitationszonerne fortsætte i fire uger.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.