Racerkøreren Santino Ferrucci var allerede før skandaleløbet på Silverstone-banen på kant med sit reglerne, sit team og løbsledelsen.

Den 20-årige amerikaner, der er udviklingskører hos Kevin Magnussens Formel 1-team Haas, blamerede sig i seneste weekend så voldsomt, at han blev sendt hjem med en karantæne og en bøde på 500.000 kroner.

Det skete efter flere skandaløse hændelser, hvor Santino Ferrucci kørte ind i sin teamkammerat Arjun Maini, der også er ansat hos Haas, ligesom han udeblev fra dommertårnet og brød reglementet ved at tjekke sin mobiltelefon nede i Formel 2-raceren i forbindelse med løbet.

Se episoden herundner:

Santino Ferrucci har nu været ude og undskylde, men nedsmeltningen under og efter søndagens Formel 2-race var ikke den eneste gang, at amerikaneren udviste tvivlsom dømmekraft i forbindelse med sit job som racerkører.

Således florerer der nu et brev på de sociale medier, hvor det fremgår, at Santino Ferrucci før løbet i England pressede på for at få et yderst kendt og omdiskuteret slogan malet på raceren.

Nemlig USAs præsident Donald Trumps, 'Make America Great Again'.

'Make America Great Again' er det slogan, som bragte Donald Trump hele vejen ind i Det Hvide Hus. (REUTERS/Joshua Roberts) Vis mere

Problemet er i sig selv ikke, hvis Santino Ferrucci støtter Donald Trump, og deler dennes politiske overbevisning. Det problematiske er derimod, at det er fuldstændig forbudt at køre rundt med politiske budskaber i international motorsport.

Det forsøgte Santino Ferruccis Formel 2-hold, Trident, at fortælle racerkøreren og Ferruccis far, som også var med i weekenden, men de insisterede på angiveligt alligevel på at få skrevet 'Make America Great Again' på bilen.

Det fortæller Tridents teamchef Maurizio Salvodori til mediet ESPN.

»Alle i feltet ved, at det er forbudt at reklamere med politiske budskaber på bilerne. Da jeg blev kontaktet med det af Ferruccis familie, forsøgte jeg at forklare dem, at det var umuligt at efterkomme det ønske,« siger han og fortsætter:

»Det faktum, at brevet er ude på de sociale medier, er for mig et kluntet forsøg på at flytte opmærksomheden fra det centrale problem, som er Santino og hans far opførsel på- og uden for banen i de seneste løbsweekender.«

Trident-teamet endte med at ansøge FIA om lov til at efterkomme Santino Ferruccis ønske, men fik via et officielt brev det forventede afslag på at skrive 'Make America Great Again' på raceren.

Om det var med til at antænde den unge racerkører skal være usagt, men Trident har meldt ud, at Santino Ferrucci ikke længere er velkommen hos dem.

Nu mangler Haas-teamet kun at melde ud, om han også er fortid hos Kevin Magnussens arbejdsgiver.

Læs hele Santino Ferruccis undskyldning herunder: