McLaren trækker sig fra søndagens Formel 1-grandprix i Melbourne.

Det sker, efter at en medarbejder er testet positiv for coronavirus. Det skriver holdet i en pressemeddelelse.

'Teamet har forberedt sig på sådan en situation og har allerede støtte klar til den ansatte, der nu skal i karantæne,' skriver holdet.

Dermed bliver der kun 18 biler i feltet i årets første Formel 1-weekend, der efter planen stadig bliver afviklet – også med tilskuere på tribunerne.

Også hos Haas var der mistanke om corona hos fire ansatte, men holdet har torsdag meddelt til B.T.s Formel 1-korrespondent Peter Nygaard, at samtlige prøver er negative.

Både McLaren- og Haas-medarbejderne har været i selvvalgt isolation på deres hotelværelser, efter de viste symptomer på at være smittet af covid-19 tidligere på ugen.

Tidligere i dag udtalte verdensmester Lewis Hamilton, at han var 'chokeret' over, at Formel 1-løbet stadig bliver gennemført som planlagt med tanke på udbredelsen af coronavirussen over hele verden.

»Jeg er bekymret for folk her. Det bekymrer mig helt sikkert,« sagde Lewis Hamilton.

Også hos Haas var der frygt for covid-19-tilfælde, men uden grund.
Også hos Haas var der frygt for covid-19-tilfælde, men uden grund. Foto: WILLIAM WEST
Vis mere

Mens danske Kevin Magnussen sagde:

»Man bliver da nervøs over alt det, der sker. Ikke bare her, men overalt i verden – i Italien, i Danmark og så videre. Det er helt vildt. Alle her i paddocken synes, det er underligt – mere underligt end skræmmende. Så det er ikke, fordi jeg er bange, men man bliver da nervøs.«

Nu er coronavirussen så kommet helt tæt på Formel 1-cirkusset.

Der er endnu ingen udmelding fra Formel 1-arrangørerne, om situationen hos McLaren får yderligere konsekvenser i forhold til den kommende weekend.