Der var folkelig stemning til den store guldmedalje, da alle 14 partiledere afsluttede søndagens debat med at synge Michael Falchs 'I et land uden høje bjerge' sammen med sangeren Oh Land.

Men den danske nationalskjald kan for tiden ikke bo i Danmark, hvis han vil være sammen med sin udenlandske kæreste, og han må heller ikke stemme, selvom han er dansk statsborger og betaler skat.

I et opslag på Facebook skriver Michael Falch, at han håber, der er andre, der vil stemme for ham, da han med sin adresse i Flensborg ikke selv kan.

'Jeg håber, at der er én af jer, der vil være god at stemme for mig i morgen. Der er brug for alle stemmer, og jeg må ikke selv. Ligesom vist nok kun Cypern, Irland og Malta har man i Danmark nemlig ikke stemmeret som dansk statsborger og skatteyder, hvis man ikke bor i Danmark to uger før valgdagen, viser det sig,' lyder det.

B.T. har været i kontakt med Michael Falch, der ikke ønsker at uddybe yderligere, hvad han tænker om, at politikerne sang hans sang.

Den radikale partileder, Sofie Carsten Nielsen, sendte også en stikpille efter søndagens debat.

Hun synes nemlig, at det var lidt fjollet, at man synger en sang af en nationalskjald, der grundet sit kærlighedsforhold til en udenlandsk kvinde ikke kan være i Danmark sammen med hende.

»Vi sang Michael Falchs sang her til sidst. Og det var meget, meget fint. Michael Falch kan bare ikke bo i sit eget land, fordi han har en udenlandsk kæreste,« lød det til DR efter debatten.

Formand for De Radikale Sofie Carsten Nielsen (B) kunne se det komiske i sangen efter debatten søndag.
Formand for De Radikale Sofie Carsten Nielsen (B) kunne se det komiske i sangen efter debatten søndag. Foto: Bo Amstrup
Vis mere

Derfor ønsker Sofie Carsten Nielsen også, at der bliver set på reglerne for udlændinges muligheder for at bo i Danmark..

»Så de der skøre regler, der gør, at vi ikke kan social- og sundhedsassistenter fra andre lande, eller at vi skal sende en nationalskjald ud af landet, fordi han er blevet kærester med en udenlandsk kvinde, det skal der ses på, og hvor er det vigtigt, at vi får gjort noget ved det,« fortalte hun..

B.T. kunne i august fortælle, at sangeren var flyttet til Flensborg.

Selvom Michael Falch betragter flytningen som en privat sag, ville han gerne fortælle om, hvorfor det netop var Tyskland, han er endt med at flytte til..

»Min flytning over grænsen til Flensborg sker udelukkende for at værne om min relation til den asiatiske kvinde, jeg berettede om i min seneste bog 'Over stregen'.«

Parret har været sammen i tre år. De mødtes på en massageklinik og boede i Michael Falchs lejlighed på Frederiksberg, inden de flyttede til Tyskland, fordi Ginnalee ikke kunne blive i Danmark.