Team Esbjerg vandt 35-16 hjemme over Ringkøbing. Fire hold ligger side om side i toppen med ti point.

Det var feje-hold, da Team Esbjerg onsdag snuppede sæsonens største sejr i Kvindeligaen.

Hele 19 overskydende mål vandt DM-bejlerne med på hjemmebane over Ringkøbing Håndbold, som dermed blev fejet ud af banen. Sæsonens hidtil største sejr i Kvindeligaen var indtil onsdag på 15 mål.

Jesper Jensens mandskab satte tingene på plads allerede i første halvleg, som blev vundet 19-6. Slutstillingen var 35-16.

»Vi fik fordelt ressourcerne rigtig fint. Det var noget af det, vi gerne ville, så det er jeg meget tilfreds med. Samtidig fik vi lukket kampen med det samme, og den kynisme arbejder vi faktisk ret meget med,« siger Jesper Jensen til JydskeVestkysten efter kampen.

Bagspilleren Henny Reistad førte an for hjemmeholdet. Nordmanden scorede ni gange på ni forsøg og blev kampens topscorer.

Bag et velfungerende forsvar stod både rutinerede Rikke Poulsen og talentfulde Amalie Milling med høje redningsprocenter – henholdsvis 47 og 50 procent.

Sejren over den vestjyske rival sender Esbjerg op på ti point i toppen af rækken. Det samme pointantal har Ikast og Nykøbing Falster også, efter at begge hold ligeledes sejrede onsdag aften.

I sikker stil hentede Ikast to point i Horsens. De midtjyske gæster vandt 29-22.

Nykøbing havde det lidt vanskeligere hjemme mod Aarhus United. Gæsterne førte med en enkelt ved pausen, men Jakob Larsens tropper kom stærkt tilbage og vandt 28-23.

Odense har ligeledes ti point i toppen af rækken, og de ubesejrede fynboer har endda spillet en kamp færre end både Esbjerg, Ikast og Nykøbing Falster.