Serbien indløste billet til finalen på hjemmebane ved håndbold-VM, da holdet trynede Polen fredag aften i Beograd.

Fy for en finalefest, der venter i Serbiens hovedstad nu på søndag. De serbiske hjemmebane-favoritterne viste nemlig storform fredag aften i Beograd, hvor Polen blev udspillet med sejrscifrene 24-18.

Serbernes håndboldkvinder blev kampen igennem båret frem af en fyldt arena, hvis lydmur de næsten sagesløse polakker nok sent glemmer. Og selv om Polens danske træner Kim Rasmussen flere gange forsøgte at råbe selvtillid ind i sine mørbankede damer, så lykkedes det aldrig.

Selvtillid var der tilgengæld masser af i den modsatte lejr, hvor serberne boblede af overskud efter holdets overraskende sejr mod forhåndsfavoritterne fra Norge i kvartfinalen. Således kunne hjemmeholdet gå til pause med stillingen 14-6 i egen favør.

Serbiens stregspiller Dragana Cvijic, der med sine 95 kilo og 185 centimeter fysisk overmatcher de fleste modstandere, leverede en stærk indsats specielt i første halvleg, hvor hun konstant var målfarlig. En anden profil var Andrea Lekic, som hamrede otte mål ind fra distancen.

I anden halvleg begyndte de serbiske kvinder at slippe en smule af taget i opgøret, da tankerne om den forestående VM-finale måske allerede var begyndt at rumstere i spillernes hoveder.

Polen fik undervejs reduceret serbernes føring en smule, men holdet må altså nu forberede sig på at spille om bronze i stedet for guld og sølv.

- Vi står med en ærgerlig fornemmelse. Det var en for stor opgave for pigerne. Vi havde åbenlyse problemer mod det her hold fra Serbien. Det var en lidt for voldsom opgave for pigerne, sagde Polens danske træner Kim Rasmussen til DR efter kampen og tilføjede: