Jeff Winther vandt sin første sejr på European Tour, efter at han strøg til tops ved Mallorca Golf Open.

Den 33-årige danske golfspiller Jeff Winther har søndag sikret sig karrierens første sejr på European Tour.

Winther sluttede i samlet 15 slag under par efter fire dages golf i Mallorca Golf Open, og det var et slag bedre end de nærmeste konkurrenter.

Winther havde en solid, men ikke specielt birdiefyldt søndag.

Danskeren havde rigeligt med birdiechancer, men gik samtlige de første ni huller i par, hvilket dog ikke rystede ham. I stedet fortsatte han sit solide spil og lavede en enkelt birdie, en enkelt bogey og par for resten på de sidste ni huller.

Sebastian Söderberg pressede søndag længe Winther og var helt oppe på siden af danskeren i stillingen, men to bogeys på de sidste seks huller blev dyrere for svenskeren.

Winther havde to slags forspring på 18. hul, men han kiksede et forholdsvist kort put og lavede sin første og eneste bogey på dagen, inden han ramte plet og kunne række armen i vejret.

Winthers triumf blev i høj grad grundlagt torsdag og lørdag. Begge dage gik han de 18 huller i 62 slag, hvilket svarer til 16 slag under banens par.

Sejren er 33-årige Winthers første på European Tour, som han har været en del af siden 2016.

Han spillede sig til en andenplads i debutsæsonen, og i 2019 var han også tæt på sejren i Qatar Masters, men smed til sidst en føring og blev treer.

Det er 42. gang gennem tiderne og tredje gang i 2021, at en dansker ryger til tops på European Tour.

Rasmus Højgaard vandt i slutningen af august Omega Masters i Schweiz, og en uge senere strøg tvillingbroren Nicolai Højgaard til tops i Italian Open i Rom.

Joachim B. Hansen blev næstbedste dansker i Mallorca Golf Open. Han sluttede i ni slag under par, hvilket rækker til en delt 11.-plads.

/ritzau/