AC Milan var virkelig på den i starten af første Champions League-semfinale mod rivalerne fra Inter.

Simon Kjærs mandskab kom hurtigt bagud med to, og det kunne være blevet 3-0 efter en halv time, da der blev fløjtet straffespark til Inter.

Den danske landsholdsanfører kunne ånde lettet op efter VAR-kigget, for han var faktisk blevet snydt i situationen.

SE KLIPPET ØVERST

Kjær havde sit hyr med Lautaro Martinez.
Kjær havde sit hyr med Lautaro Martinez. Foto: DANIEL DAL ZENNARO
Vis mere

Den store italienske sportsavis Gazzetta dello Sport, der har base i Milano, slog hårdt ned på den situation og giver blot danskeren 5 ud 10 på karakterskalaen.

»Den ældste, kommandøren bagved, manden med talerne før kampen? Ja, men han led i kamp mod Dzeko og Lautaro (Martinez, red.), og straffesparket, der senere blev fjernet, kom efter hans tragiske en-mod-en. Den var grim fra den store leder på holdet.«

Kun Theo Hernandez og Davide Calabria fik en værre karakter, men det var ikke, fordi mange AC Milan-spillere strålede. Bedste mand blev målmanden, og det er sjældent et godt tegn, når man taber 2-0.

Også Preben Elkjær var efter Kjær i TV3+-studiet.

»Hvis han er en general i forsvaret, må han tage en stor del af ansvaret for, hvad der skete i første halvleg, for det var virkelig, virkelig ikke godt,« lød det.

Kjærs forsvarsmakker Fikayo Tomori mente, at holdet havde virket en smule bange, og det var der ikke plads til.

»Det tog en del tid, før vi kom tilbage i kampen. Der var en del ængstelighed i holdet, og det går ikke i sådan en kamp. Det er er kun første kamp, så vi må ikke hænge med hovederne.«

AC Milan fik nemlig sat en prop i båden, der tog vand ind, og begrænsede nederlaget, så de forstsat har en chance, når de spiller returkamp på selvsamme stadion på tirsdag.

Der er der nok brug for en af Kjærs bedste opmuntringstaler og en fuldstændig nedlukning af Inter-offensiven, der tog første stik med 2-0-sejren.