Vejle Boldklub mener det alvorligt - traditionsklubben VIL tilbage til Superligaen.

Det vidner østjydernes seneste signing i den grad om. For vejlenserne har skrevet kontrakt med selveste Peter Utaka - den nigerianske topangriber, der i flere sæsoner tørnede ud for OB og spredte skræk og rædsel blandt Superligaens forsvarsspillere.

Utaka er i dag blevet 34 år, men han har under en uges prøvetræning med Vejle under træningslejr i Tyrkiet bevist, at han stadig har den målnæse og acceleration, der gjorde ham til en kæmpe profil i Superligaen. Og Vejle har derfor skrevet en kontrakt, der til at starte med løber frem til sommer, med nigerianeren.

Vejles cheftræner, italienske Adolfo Sormani, er lykkelig over tilgangen, der skal erstatte brasilianeren Dominic Vinicius, der i vinter blev solgt til kinesisk fodbold.

»Der er i virkeligheden ikke så meget at sige, når man taler om en klassespiller som Peter Utaka. Han er kendt som en målscorer og forventer mål af sig selv. Samtidig med den rutine Peter Utaka har opnået gennem karrieren, kan han også byde ind med andre kvaliteter. Nu skal holdet gør ham god, og han skal gøre holdet godt,« siger træneren i en pressemeddelelse.

Og Peter Utaka selv glæder sig over at være tilbage i dansk fodbold, hvor han har ambitioner om at føre Vejle op i landets bedste række.

»Jeg ved, at Vejle Boldklub har et meget talentfuldt hold og der er stor kvalitet i truppen. Det har jeg ved selvsyn konstateret under træningerne i den sidste uge. Klubbens ejere kender jeg, og derfor ved jeg også, at klubbens ambitionsniveau er højt. Både for den kommende halvsæson og for fremtiden generelt. Jeg har en ambition for de næste fem måneder i den røde trøje, og det er sammen med holdkammeraterne at fuldføre den vigtige mission i foråret. VB skal tilbage i den bedste fodboldrække i Danmark, hvor klubben hører til,« siger angriberen.

Utaka kom til OB i sommer 2008, og i de efterfølgende tre og et halvt  år scorede han mål på samlebånd for 'de fynske striber'. Herefter skiftede han med succes til kinesisk fodbold. I 2015 tog han turen til Japan, hvor han nåede at repræsentere tre klubber.