Barcelona-spilleren Andreas Christensen scorede til 3-2 blot to minutter efter sin indskiftning.

Andreas Christensen indtog en hovedrolle for FC Barcelona, da han scorede sejrsmålet til 3-2 ude mod Paris Saint-Germain i den første af to Champions League-kvartfinaler.

Efter en målrig og underholdende fodboldkamp kom den danske landsholdsspiller ind fra bænken og leverede en uhyre vigtig scoring for det spanske mesterhold.

Generelt var det en kamp, hvor begge hold havde gode perioder, men Barcelona indledte bedst på Parc des Princes, hvor blandt andre legenderne Figo og Ronaldinho var tilskuere.

Efter 20 minutter kom PSG-keeper Gianluigi Donnarumma fejlslagent ud af sit mål på et hjørnespark, og det var nær ved at koste et mål.

Barcelona-angriberen Robert Lewandowski nåede først op til bolden og headede på mål, men polakken fik sit forsøg reddet på målstregen af PSG-backen Nuno Mendes.

Barcelona spillede generelt bedst i resten af første halvleg, og catalonierne var også farligst foran mål.

PSG famlede efter storspillet i offensiven, og hjemmeholdet fik aldrig for alvor tændt raketten Kylian Mbappé.

Derimod slog Barcelona til i den anden ende.

Raphinha bragte Barcelona foran 1-0 efter 37 minutter, da bolden lidt tilfældigt havnede for fødderne af brasilianeren efter endnu et fejlslagent indgreb af Donnarumma.

Raphinha, der tidligere i halvlegen havde haft et godt skudforsøg, udnyttede, at den italienske PSG-keeper var væk fra sit mål og sparkede bolden højt i nettet.

Det var Raphinhas første scoring i Champions League efter ti kampe i turneringen uden et mål.

I starten af anden halvleg blev der vendt rundt på opgøret efter to mål på tre minutter.

Den tidligere Barcelona-spiller Ousmane Dembélé, som nu spiller for PSG, hamrede en løs bold op i nettaget og udlignede til 1-1 efter 48 minutter.

Tre minutter senere gjorde PSG-midtbanespilleren Vitinha det til 2-1 efter et oplæg fra Fabián Ruiz.

Barcelona-spillerne virkede rystede i denne fase, og det kunne være gået endnu mere galt kort efter.

Den indskiftede PSG-kantspiller Bradley Barcola kom fri i feltet, men skudforsøget blev verfet på overliggeren af Barcelona-keeper Marc-Andre ter Stegen.

PSG fik dog ikke for alvor udnyttet sit kortvarige momentum, og i stedet fandt Barcelona tilbage til første halvlegs kontrol over kampen.

Ydermere havde Barcelona-træner Xavi Hernandez held og dygtighed med sine indskiftninger.

Xavi foretog et par rokeringer efter lidt over en time, og Barcelona fik udlignet til 2-2 minuttet efter.

Efter 62 minutter fandt indskiftede Pedri med en perfekt aflevering Raphinha, som sparkede til bolden i luften og passerede en forstenet Donnarumma.

Dembele havde en god mulighed for også at blive dobbelt målscorer, men franskmanden ramte ydersiden af stolpen.

I stedet tog en dansker rampelyset.

Efter 75 minutter kom Andreas Christensen på banen, og han headede to minutter senere målet til 3-2 i nettet. Landsholdsspilleren blev i øvrigt 28 år onsdag.

I slutminutterne blev fødselsdagen dog krydret med et gult kort, der udløser en spilledags karantæne i returkampen i Barcelona i næste uge.

/ritzau//

Sen fuldtræffer holder Dortmund i live mod Atlético

Dortmund var i massive problemer i den spanske hovedstad, men fik scoret og slap med smalt nederlag.

Da Atlético Madrid i den første halve time havde blæst Borussia Dortmund omkuld og scoret to mål, så det onsdag aften mere end sort ud for tyskerne.

Men Dortmund slap fra den spanske hovedstad med et nederlag på 1-2 og lever dermed fortsat i Champions Leagues kvartfinale inden returopgøret på hjemmebane i næste uge.

En bunke indskiftere sørgede for at hive Dortmund op af dyndet i de sidste 20 minutter, hvor spanierne nok ville ønske, at de havde udnyttet nogle af de enorme chancer, de havde misbrugt i løbet af anden halvleg.

Gæsterne var som forvandlede i den sidste del af kampen, og dybt inde i overtiden var Julian Brandt få centimeter fra at udligne til 2-2.

Dortmund må dog ærgre sig over, at klubben i kampens indledning var helt væk. Allerede i det femte minut gik det galt, da gæsterne insisterede på at spille bolden fladt ud af feltet.

Keeper Gregor Kobel lagde bolden frem til Ian Maatsen, der lignede en mand, der ikke vidste, hvad han skulle gøre ved den. Han valgte at bryde den regel, man lærer som det første, når man begynder til fodbold.

På kanten af feltet sendte hollænderen bolden fladt på tværs af banen, og der dukkede Rodrigo de Paul op og scorede sit andet og vel nok letteste mål i sæsonen.

Kort efter scoringen illustrerede Mats Hummels Dortmund-krisen ganske fint. I ren panik trillede den rutinerede stopper bolden ud over sidelinjen, selv om han ikke for alvor var under pres.

Ondt blev værre for Dortmund efter en halv time. Efter en ny defensiv fejl fik Álvaro Morata bolden og fandt Antoine Griezmann, som lynhurtigt slap bolden til Samuel Lino, der til venstre i feltet var helt fri og scorede sikkert til 2-0.

Først derefter begyndte Dortmund at arbejde sig ind i kampen, og anden halvleg blev på gæsternes præmisser.

Atlético Madrid er kendt for at spille med en stram, defensiv organisation, og den blev aktiveret, således at de tyske gæster fik lov at spille bold.

Det kræver mere end almindelig opfindsomhed at strikke sig gennem det bolværk, der blev sat op på Atlético Madrids banehalvdel, men det lykkedes til sidst.

Lidt tilfældigt fik Dortmund-angriberen Sébastien Haller bolden med sig i feltet og sparkede den resolut i nettet med cirka ti minutter igen.