Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Sønderjyske-træner Jakob Michelsen var en glad realist, da han med bar mave under sin blazerjakke og guldøl fra grænselandsbryggeriet Fuglsang i hånden gjorde status over en vild sæson, der så Sønderjyske hente sølv i Superligaen.

Du kan se reportagen fra stadion lige her.

Michelsen var efter 2-1-sejren i Brøndby lige listet hurtigt ned i omklædningsrummet og havde ringet hjem for at høre til sin nyfødte datter. Hun havde det godt. Og så havde han skrevet nogle af de pæne ting ned på en lap papir, som han på den efterfølgende fest ville sige til sine spillere. Det var stikord som: En historisk dag, et eventyr, en fed kulisse, medaljer og Europa, stærkt at tage herover og gøre det færdigt.

»Det er jo fantastisk, det har været nogle vanvittige dage. Igennem hele sæsonen har folk sagt, hvornår stopper det, hvornår stopper det?« sagde Michelsen.

Troede du, at det ville stoppe på et tidspunkt, hvis du nu skal være helt ærlig?

»Ja, det er klart, at havde du spurgt mig før sæsonen, om vi var blevet nummer to, så var enten du eller jeg blevet indlagt. Folk har talt om gummiben, så jeg kan ikke rose de her spillere nok. De har været gode til, at lade dagligdagen og ikke resultaterne definere vores hverdag. De har taget en kamp af gangen, og når vi har tabt en kamp ovre i Parken, så vinder vi bare de fem efterfølgende. Når vi taber mod Midtjylland, så spiller vi bare god fodbold mod OB bagefter. De har evnet det der bounce back hele tiden. Det gjorde de igen mod Brøndby, hvor vi spiller en kummerlig første halvleg, og så går vi ud og leverer sådan en anden halvleg, hvor vi går fra drenge til mænd,« sagde Sønderjyske-træneren.

 
»Det giver ingen mening, det her!« sagde Tommy Bechmann efter kampen, da SønderjyskE festede løs på Brøndby stadion!
Vis mere

Hvor kan du tage det her hen nu?

»Det kommer aldrig til at gå bedre. Det kan ikke lade sig gøre, vores budget vil stadig være i bund-4 næste år, så skal vi definere os selv på andre værdier, så det er klart, at det bliver svært at følge op på sådan en sæson her. Det er der set masser af eksempler på, som da Herfølge blev mestre, hvilket vel var en sensation på størrelse med det her, så rykkede de ned. Da Horsens var i Europa, rykkede de ned, da Esbjerg var i Europa, var de lige ved at rykke ned. Hobro lavede et eventyr sidste år, og i år rykker de ud. Så den der svære sæson to, hvor der er urealistisk høje forventninger, det bliver en udfordring, men det gider jeg ikke spekulere på lige nu.«

Sønderjyske-spillerne var ikke til at drive af Brøndby Stadion efter kampen, hvor de blev fejret med sølvhår og sølvmedalje foran et historisk stort udebaneafsnit. En af dem , anfører Pierre Kanstrup, var voldsomt tilfreds med den stemning og oplevelse.

»Det er svært at sætte ord på det her. Vi har et helt fyldt udebaneafsnit. Jeg ved ikke, om vi har 15 busser fyldt fra Haderslev og omegn, og så har vi den københavnske supporterklub her også, og de er vel omkring 100 mennesker, men lidt har også ret. Sådan skal det gerne være i fremtiden. Hvis vi lever varen, så hænger de også på, vil jeg håbe,« sagde Pierre Kanstrup.

Andre læser også