Landsholdsspillerne Pernille Harder og Thomas Delamey er blandt dem, DBU bruger i sin kampagne 'Fodbold er for alle'.
Landsholdsspillerne Pernille Harder og Thomas Delamey er blandt dem, DBU bruger i sin kampagne 'Fodbold er for alle'. Foto: DBU

KOMMENTAR

DBU deltager i Copenhagen Pride Week for at sende et signal om, at diskrimination er fuldstændigt uacceptabelt i dansk fodbold .

Vi har sikkert alle hørt det til fodbold: En spiller eller en fan råber efter dommeren eller en modspiller og kalder ham 'bøsserøv' i kampens hede. Det sker formentlig hver weekend - et eller andet sted i en af de mere end 300.000 kampe, der hvert år spilles på tværs af dansk fodbold.

Ofte er tilråbet uovervejet eller utilsigtet, andre gange ikke. Uanset hvad, er det helt og aldeles uacceptabelt, ligesom enhver form for racistiske eller andre former for diskriminerende tilråb er det.

FCM

Derfor er vi i DBU gået sammen med Amnesty, Fair Fans og Spillerforeningen i en fælles kampagne under titlen 'Fodbold For Alle', hvor vi på forskellig vis markerer, at homofobi er uønsket i dansk fodbold.

I dag deltager vi i Copenhagen Pride Week i København - både til et stort debatmøde, og så har vi sammen med Spillerforeningen arrangeret en venskabelig fodboldkamp mod folketingsmedlemmer og Pan Idræt for at vise, at politikere og spillere står sammen i kampen mod homofobi.

I løbet af de næste uger giver vi sammen med DBU Lokalunioner alle landets klubber mulighed for at få regnbuefarvede anførerbind, så de kan markere kampen mod homofobi på deres hold over hele landet. Det har været vigtigt, at også lokale klubber er med: Det er her, fodboldopdragelsen begynder. Vi vil gøre vores for, at man fra første færd i en fodboldklub mærker, at sporten er en holdsport, der inkluderer og accepterer - både i ord og handlinger. Hvis vi begynder allerede fra barnsben af, kan vi komme et godt stykke af vejen.

Vi skal have bekæmpet det uacceptable sprogbrug, der desværre stadig finder sted i sporten

Claus Bretton-Meyer

Derudover skal vi huske, at fodboldfans har mange ansigter. Det er både børn og voksne, piger og drenge. Og dermed også både Jonathan og Emma på otte-ni år, der går til fodbold med far eller mor og pludselig overhører andre fans stå og råbe 'bøsserøv' efter dommere og modspillere. Vi skylder at opføre os ordentligt.

Kampagnen står ikke alene. Allerede for et par år siden ændrede DBU sin formålsparagraf, så den lægger endnu større vægt på mangfoldighed og kampen mod diskrimination.

FCK uddeler karantæner til mere end 100 personer

Med vores vision, 'En Del af Noget Større', ønsker vi at lade fodbold bidrage til stærkere fællesskab og integration på tværs af samfundet.

Kampagnen er skudt i gang. Vi skal bekæmpe enhver form for homofobi og diskrimination med alle midler - og huske, at 99 procent af alle fodholdkampe forløber i fred og fordragelighed, hvor alle er glade.

Nu skal vi have bekæmpet det uacceptable sprogbrug, der desværre stadig finder sted i sporten.

SMS

Se også

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.