Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

»Wow, skal jeg smide bomben nu?«

Anders Christiansen ved godt, at han går ind i et tornefyldt krat, når talen falder det danske og svenske landshold. Lige nu er det Kasper Hjulmand og ikke Janne Andersson, der står som Nordens konger på fodboldscenen.

Selvom det er et farligt emne at gå ind i som mangeårig Malmö-profil, så har krigeren 'AC' lige så meget mod, som han viser på banen, så han talte åbent om forskellen i den populære svenske fodboldpodcast med Olof Lundh.

»Nej, men nu er det lidt nemmere at være kæphøj. Vi havde også en periode i Danmark, hvor vi ikke kvalificerede os. Men den kollektive enhed med resultatbaseret fodbold, som Åke (Hareide, red.) startede, den base og det fundament samtidig med, at mange af dem, der spiller på landsholdet, har været ude i Europa, siden de var 15, 16 år. De er blevet hærdet og har fået lov til at spille for deres klubber.«

Foto: Jonathan Moscrop
Vis mere

Svenskerne glippede VM-billetten i allersidste øjeblik. De blev nummer to i deres gruppe efter Spanien, knoklede sig forbi Danmarks kvartfinalemodstander ved EM, Tjekkiet, og så kom de til kort over for Polen, der vandt 2-0 i den afgørende kamp.

Danmark var omvendt en af de første nationer, der blev Qatar-klar efter en problemfri kval, hvor førstepladsen blev sikret.

»Så vi har et stærkt fundament samtidig med, at vi har et stærkt koncept. Det gør os gode, og vi får meget ud af os. Det er lidt der, at jeg synes, man er lidt for låst i sin 4-4-2, og at man mangler lidt fleksibilitet. Du har også meget gode spillere, men der skal muligvis en lille ændring til,« siger Christiansen.

»Det er ikke mig, der skal kritisere træneren. Men det er ikke så sexet at se Sverige spille fodbold med al respekt, og jeg synes, Sverige har meget gode fodboldspillere.«

»Nu får jeg hele Sverige på nakken,« lyder det fra den danske Malmö-stjerne.

I juni kan man også se den store forskel mellem Danmark og Sverige, for her optræder Danmark i Nations Leagues øverste lag, hvor modstanderne er Østrig samt VM-finalisterne fra 2018, Frankrig og Kroatien. Sverige får fornøjelsen af Slovenien, Norge og Serbien.

Andre læser også