Andreas Christensen er braget gennem lydmuren i Premier League i denne sæson.

Med stærke og sikre præstationer har han udnyttet skadesfraværet hos etablerede Chelsea-stjerner og sørget for, at de blev siddende på bænken, når de blev klar igen.

Hans træner, Antonio Conte, overdynger ham med roser, har kaldt ham en fremtidig legende og anfører og netop belønnet ham med en kontraktforlængelse.

 

Alligevel mærker den unge dansker presset. I et interview med britiske The Independent fortæller han om udfordringen ved at spille for en verdens største klubber:

»Du kan føle dig komfortabel her. Med de spillere vi har nu, kan du ikke føle dig sikker på noget. Det er grunden til, at det er så mentalt hårdt.«

»Du er nødt til at præstere hver gang, du spiller, og du har ikke råd til at lave store fejl,« siger Andreas Christensen.

ØVERST I ARTIKLEN KAN DU KOMME TÆT PÅ ANDREAS CHRISTENSENS FANTASTISKE ÅR

Han lægger ikke skjul på, at han er tilfreds med, hvordan sæsonen har udviklet sig for ham.

Allerede som 15-årig skiftede han til Chelsea fra Brøndby, og han er således den første spiller fra klubbens akademi siden legenden John Terry, der har fået regelmæssig spilletid på førsteholdet.

Andreas Christensens egen forklaring på successen er særligt hans toårige lejemål i tyske Gladbach:

»[Chelsea] er ikke noget let hold at slå igennem på. De to sæsoner, hvor jeg var væk, forberedte mig. Jeg sagde til mig selv, at hvis jeg ikke var klar nu, ville jeg aldrig blive det,« siger han.

21-årige Christensen har indtil videre været Antonio Contes førstevalg, når Chelsea har spillet de store kampe mod de øvrige top 6 hold. Alligevel peger danskeren ikke på en enkelt kamp eller en enkelt spiller den største udfordring hidtil, men derimod det netop overståede engelske juleprogram:

»Kroppen er forberedt på det fra pre-season, men mentalt er det svært at bevare koncentrationen. Det er det i hvert fald for mig. Selv på akademiet havde vi en lille pause over julen. Det er udfordrende mentalt, og du er nødt til at forberede dig til hver kamp, selv om de kommer med kun to eller tre dages mellemrum.«

Andreas Christensen har fået spilletid i 16 ud af 22 kampe Premier League-kampe for Chelsea i denne sæson.

Se også