Morten Benjamin fra X Factor blev lørdag aften stemt ud som den sidste inden finalen.
Morten Benjamin fra X Factor blev lørdag aften stemt ud som den sidste inden finalen. Foto: Bax Lindhardt

Han vandt ikke X Factor. Men til gengæld vandt han Thomas Blachmans musikalske respekt.

Thomas Blachman skal i fremtiden dele sin villa på Frederiksberg med den 22-årige Morten Benjamin

Om få måneder er Morten Benjamin Hansen klar med sit første album. Et album han har lavet i samarbejde med den skaldede X Factor-dommer. De to har nemlig udviklet et tæt samarbejde siden X Factor-finalen i Herning tidligere på året. Og nu er de også blevet bofæller, fortæller den 22-årige Morten Benjamin Hansen til bt.dk.

- Jeg flyttede til Købehavn efter X Factor, men det viste sig at være for stor en mundfuld. Alt går meget stærkt i København, og jeg savnede naturen, så jeg valgte at flytte tilbage til Jylland. Men da Thomas og jeg var i gang med at lave en plade, tilbød han mig at flytte ind hos ham. Det er en stor gestus og meget venligt af ham, siger Morten Benjamin Hansen og fortæller, at han føler sig godt tilpas hos Thomas Blachman.

- Jeg havde faktisk mange betænkeligheder ved at flytte tilbage til København. Men der er meget mere ro på hos Thomas på Frederiksberg. Her kan jeg godt trække stikket ud engang imellem og bare slappe af, siger Morten Benjamin Hansen, der i forbindelse med X Factor var under Pernille Rosendahl vinger. Men Thomas Blachman viste hurtigt interesse for den 22-årige sanger. Faktisk var han så begejstret, at han valgte at smide sin egen gruppe, Tandberg & Østenby, ud af tv-konkurrencen for at frede Morten Benjamin.

Og siden har de to udviklet et helt særligt forhold, fortæller den 22-årige sanger.

- Mange vil nok spekulere på, hvordan det er at bo sammen med den flamboyante Thomas Blachman, griner han.

- Men Thomas er et virkeligt intelligent menneske og har hjertet på rette sted. Vi bruger meget tid sammen, fordi vi jo bor under samme tag. Og det er fantastisk at sidde med et glas rødvin og diskutere og reflektere over tingene, siger han og fastslår, at det ikke har nogen betydning, at der er 27 år imellem dem.

- Jeg føler, at jeg har fået et nært venskab med Thomas. Jeg lærer en masse af ham, og jeg tror også, at han ville sige, at han kan lære noget af mig. Under X Factor havde jeg aldrig troet, at det ville udvikle sig sådan. Men det hele er kommet meget naturligt, siger han.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.