TV2 har sikret sig erfarne tv-serie-folk fra DR og nye talenter til kampen om seerne.

Danmarks mest garvede tv-serieskræddere står bag TV2s store danske drama-serie ’Badehotellet’, der kommer på skærmen i begyndelsen af det nye år.

Forfatterparret Stig Thorsboe og Hanna Lundblad har i mere end 20 år været med til at samle danskerne om DRs dramasucceser med tv-serier som ’Taxa’ og ’Krøniken’. Nu har de sammen med andre af drivkræfterne bag DRs dramasucceser søgt andre græsgange på TV2

Her er TV2s unge fiktionschef Katrine Vogelsang, 36, i fuld gang med at vende mange års seerfiaskoer til succes, senest med tv-serien ’Rita’ og ’Dicte’. På tegnebrættet har hun en ny hospitals-dramaserie ’RH’, der foregår på en hjerteafdeling, og tv-serien ’Norskov’, der handler om en ung politimand, der vender tilbage til sin hjemby for at opklare en sag.

Tog tv-serie-bagmand med

Det bliver sådan set i ’tv-familien’, for Katrine Vogelsang har selv trådt sine tv-sko i Danmarks Radio, hvor hun begyndte som producerassistent på ’Taxa’ og ’Rejseholdet’. Siden har hun produceret julekalender-successer som ’Absalons hemmelighed’ og ’Pagten’, som DR genudsender i år, ligesom hun har stået bag tv-serien ’Sommer’ og depressionskomedien ’Lykke’. Inden hun blev hentet til TV2 for to år siden.

Klipper også julekalender

Med sig som konsulent har hun hyret DRs mangeårige tv-serie-bagmand Sven Clausen, 70 år, der måtte forlade DR sidste år på grund af alder. Han var manden, der tog til New York og hentede inspiration fra tv-serier som ’NYPD Blue’ til tv-serien ’Taxa’, der blev indledningen til DRs store dramasucceser.

Sven Clausen har haft jobbet som opsynsmand på TV2s julekalender, ’Ludvig og tvillingerne’ og ’Badehotellet’, mens Katrine Vogelsang har været på barselsorlov

- Ja, det er lidt pudsigt, at jeg også sidder i et klipperum med en tv-julekalender i år, men nu på TV2, smiler Sven Clausen, der glæder sig over det store behov for tv-dramatik, som succesen har været med til at skabe, både her og i udlandet.

Hvor DRs tv-drama satser på ’generationsskifte’ efter dramachefen Ingolf Gabolds afgang, er TV2s linje at blande erfaring med nyt talent.

- Vi vil gerne lave så meget fiktion, som vi kan finde tid, penge og talent til. På TV2 skal der være en glæde og livslyst til stede for at ramme seerne, men historien skal også have noget på hjerte, siger Katrine Vogelsang.

Hendes ambition er at lave mindst to og gerne flere danske tv-serier om året. De næste to tv-serier er allerede på tegnebrættet: Drama-serien ’RH’ og ’Norskov’ har fået støtte fra public servicepuljen, og i øjeblikket har TV2 et prøveafsnit af begge serier til overvejelse.

Styrkeprøven efter jul

- Nu må vi se, hvordan det passer ind i fladen. Vi må prioritere, for vi har ikke en palle med licenspenge, der køres ind hvert år.

Første styrkeprøve er efter jul, hvor ’Badehotellet’ og DRs ’Arvingerne’ kommer på skærmen.

- Men jeg ser det ikke som konkurrenter i den danske flade. Der er plads til den danske dramatik, der er råd til, så forskelligartede som de er. Viden om, hvordan man laver tv-serier, er blevet bygget op over mange år i DR, og først det sidste par år er den kommet udenfor murene til de private tv-producenter, og vi nyder godt af den høje faglighed hele vejen rundt.

Det kræver en anden viden at lave tv end film. Det er ikke venstrehåndsarbejde. Vi er nødt til at gøre os umage og levere høj kvalitet. Ellers bliver interessen for skandinavisk tv et momentum.