Det er tilsyneladende ikke alle sine film, som Leonardo DiCaprio er lige stolt af. Her ses han under pressekonferencen i forbindelse med sin seneste film 'The Revenant'.    
Det er tilsyneladende ikke alle sine film, som Leonardo DiCaprio er lige stolt af. Her ses han under pressekonferencen i forbindelse med sin seneste film 'The Revenant'.     Foto: MARTIN BUREAU

De sidste tyve år har Leonardo DiCaprio gjort alt for at forhindre udgivelsen af en hans tidlige film. Nu vil filmens producent ikke finde sig i Hollywoodstjernens opførsel længere.

Det skriver australske news.com

Han rider på den ene bølge af succes efter den anden i øjeblikket. Hans præstation i den barske film 'The Revenant' blev for et par uger siden belønnet med en Golden Globe, og han er udråbt som en klar forhåndsfavorit til at vinde den prestigefyldte Oscar-statuette for selv samme rolle senere på måneden, når uddelingerne afholdes 28. februar.

Men før Leonardo DiCaprio for alvor slog sit navn fast i den internationale filmverden med sin hovedrolle i 'Titanic' fra 1997, medvirkede han i en billig sort/hvid indie-film med titlen 'Don's Plum', der også havde en anden kæmpe stjerne på rollelisten - nemlig Tobey Maguire, kendt fra Spiderman-filmene.

'Dons Plum' handler om en gruppe teenagere fra Los Angeles, der mødes på deres sædvanlige samlingsted, en café der bærer samme navn som filmen. Det meste af filmen er improviseret af skuespillerne selv, og replikkerne indeholder angiveligt flere eksempler på et knapt så pænt sprogbrug.

USA ACADEMY AWARDS 2014

20magRevenan2.jpg

Begge stjerner har senere påstået, at deres medvirken i filmen var en 'vennetjeneste'. 'Dons Plum' blev optaget over ganske få dage i 1995 og 1996, og det var angiveligt aldrig meningen, at den skulle udgives til et større publikum, men kun på mindre filmfestivaler.

Men da begge skuespillere kort tid senere blev store stjerner, så filmens instruktør sit snit til at få filmen ud til et bredt publikum. Men hverken DiCaprio eller Maguire lader til at være særlig stolte af deres medvirken.

En noget yngre Leonardo DiCaprio fra en scene i 'Dons Plum'.     

Sagen endte derfor i retten, hvor det lykkes for de to stjerner at forhindre 'Don's Plum' i at blive vist i både USA og Canada. Filmen blev dog vist under den tyske filmfestival Berlinalen i 2001, hvor den modtog blandede anmeldelser.

I USA har filmen fortsat ikke opnået udgivelse, og det har fået sindende i kog hos en af producenterne bag 'Dons Plum', Dale Wheatley. Han har oprettet hjemmesiden freedonsplum.com, hvor filmen blev lagt frit tilgængelig for alverdens nysgerrige film-elskere.

»Jeg kan ikke tie stille længere. Jeg vil ikke tillade, at de løgne, som I har spredt om 'Dons Plum' får lov til at ødelægge det store arbejde, som kunstnerne bag filmen har lavet,« skriver Don Wheatley på hjemmesiden, med reference til DiCaprio og Maguire.

»Jeg er ikke bange for jer, eller jeres advokater længere. Jeg har været nok igennem.«

Men producenten blev hurtigt den lille i kampen mod de to Hollywood-stjerner, og linket til filmen blev 27. januar fjernet igen, på grund af en underretning fra netop DiCaprio og Maguire, som hævder, at filmen er 'krænkende'.

»Det gør ondt at skulle informere jer om, at Leonardo DiCaprio endnu en gang har blokeret amerikansk og canadisk publikum i at nyde 'Dons Plum'. Det er sørgeligt, at vi i 2016 skal være vidne til undertrykkelse af film og kunst fra en af USAs mest elskede skuespillere,« skriver Dale Wheatley

Du kan se traileren til den omdiskuterede film 'Don's Plum' herunder.

 

 

 

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.