I 2013 blev DRs børnekanal DR Ultra lanceret, men snart slutter det.

Målgruppen er børn mellem 7-12 år. Men i 2020 bliver signalet slukket for børnekanalen.

Heldigvis er det kun som normalt flow-tv, at DR Ultra dør. DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn fortæller nemlig, at de kan se at børnene bliver mere digitale. Så snart giver det ikke mere mening at have en 'normal' tv-kanal til børn.

»2020 er vores bedste bud på, hvornår det ikke længere vil give mening at opretholde en flowkanal, fordi at børnenes medieforbrug er blevet altovervejende digitalt. Det er klart, at vi hele tiden vil holde øje med, om udviklingen går, som vi forventer, for at sikre, at vi har alle børn med,« siger hun til Mediawatch.

Mediet skriver, at det sker som en del af DRs midtvejsrevision af deres fireårige strategi.

Blandt DR Ultras målgruppe (de 7-12 årige) falder forbruget af flow-tv med 17 procent om året. Det er blandt andet grunden til, at man hos DR ikke vurderer, at det giver mening at opretholde kanalen i 2020.

Hun holder dog fast i, at man har tænkt sig at bruge de samme penge på den digitale satsning.

Tidligere har Dansk Folkeparti kritiseret Danmarks Radios budget. I en klumme i Berlingske foreslog partiet, at DR skal beskæres med 25 procent over de næste fem år.

Besparelsen skal løbe op i omtrent 700 millioner kroner ud af DR's årlige budget på 3,7 milliarder kroner. Pengene skal findes ved at sende radiokanalen P3 i udbud, skrotte radiokanalen P7, flytte tv-kanalen DR3 over på nettet, og lægge tv-kanalerne Ramasjang og Ultra sammen til én kanal.

»DR skal koncentrere sig om public service - underholdning kan man få andre steder,« sagde Peter Skaarup til Berlingske om deres forslag.

Det nuværende medieforlig, som udgør rammerne om DR's virke, løber frem til 2018. Inden da skal der indgås en politiske aftale, som fastlægger medieinstitutionens politiske rammer på den anden side af dette skæringspunkt.

DAGENS AFSTEMNING: