I juni er hele 65 procent flere virksomheder gået konkurs, hvis man sammenligner med juni 2021.

Stilhed før stormen.

Sådan forklarer Danske Banks kundedirektør lige nu den foruroligende tendens, der er blandt bankens erhvervskunder.

Det skriver Finans.

»Vi taler med mange kunder, hvor der p.t. er smult vande, men jeg kan godt have en fornemmelse af, at det lidt er stilhed før storm, siger Christin Tuxen, erhvervskundedirektør i Danske Bank, til Finans.

Det var ikke kun i juni, at der var en kraftig stigning i antallet af konkurser. I maj var tallet 23 procent højere end samme periode sidste år.

En del af forklaringen til konkurserne skal ifølge kundedirektøren findes i, at det nu er blevet tid til at betale coronalånene tilbage.

Flere virksomheder har holdt vejret i lang tid, men må nu sande, at den ikke går længere. Hjælpepakkerne har fået økonomien til at hænge sammen.

Men nu skal den lånte kapitalindsprøjtning returneres til staten, hvilket for nogen betyder en tom kasse.

De mange coronalån hjalp flere virksomheder i 2021 til at undgå en konkurs. Generelt lå antallet af konkurser lavere end andre år, hvilket også kan være en del af forklaringen på den massive stigning, forklarer Christin Tuxen til Finans.

I alt gik 259 virksomheder konkurs i juni. Det tal, forventer Danske Bank, fortsætter med at stige, men Danmarks største bank mener ikke, at det er alarmerende endnu.

Alligevel er det ikke en lys fremtid, vi går i møde, lyder det. Nærmere mørk.

Danske Bank forventer, vi går ind i en længere periode med recession. Hvilket betyder, at økonomien går ind i en tilbagegang. En del af årsagen skal findes i det høje inflationsniveau og nuværende rentestigninger.

Hos Nordea ser det ikke så skidt ud.

Konkurrenten har ikke oplevet det samme antal konkurser, oplyser de til Finans. Nordea oplever ligefrem, at deres erhvervskunder har en sund økonomi og er rustet til en tur i økonomisk uføre.