Der er situationer hvor man ville ønske, at man kunne spole tiden tilbage, og bruge sine penge anderledes.

Dét her er nok en af dem.

For havde du i 2011 smidt bare 400 kroner efter 100 danske Cbrain aktier, ville du i dag sidde tilbage med aktier for 46.400 kroner.

Aktiekursen er nemlig steget fra 4 kroner til 464 kroner de sidste 10 år. En stigning på hele 11.500 procent, skriver Børsen.

Cbrain er et dansk softwareselskab beliggende i København, der siden 2002 har udviklet og markedsført software.

En af dem, der fik fingrene i aktien på et godt tidspunkt, er Daniel Patterson, der er porteføljeforvalter hos SEB:

»Vi besluttede os for at tage med på rejsen i juni 2020. Vi købte i kurs 90 og nu 15 måneder senere, er værdien mere end femdoblet. Vi er glade aktionærer, lad mig sige det sådan,« siger Daniel Patterson til Børsen.

Ifølge Børsen havde Cbrain i 2020 en omsætning på 120. millioner Kroner og et resultat efter skat på 15 millioner Kroner – efter en opjustering i august, forventer de i 2021 en omsætningsvækst på 21 – 25 procent.

En udvikling, der ifølge Børsen skaber stor glæde hos Per Tejs Knudsen, der er stifter og topchef i Cbrain.

Men, selvom den stigende aktiekurs overvejende vækker glæde, er det ikke alle, der er lige begejstrede for prissætningen.

Erhvervsmand og privatinvestor Jens Løgstrup udtrykker til Børsen, at han vurderer prissætningen som en kende aggressiv.

Han valgte i 2020 at sælge sine Cbrain aktier med gode kursgevinster. Han fortæller i forlængelse heraf, at han fortsat holder øje med selskabet.