Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Tårene strømmede ned af kronprinsesse Marys kinder, da hun torsdag formiddag tog afsked med sin kammerjomfru Tina Jørgensen, der pludselig gik bort sidste mandag. 

Kronprinsessen var mødt op i Vinderød Kirke i Frederiksværk sammen med sin ældste søn prins Christian, der var tæt knyttet til kammerjomfruen.

Forste split

Både venner, familie og kolleger fra hoffet dukkede op, da kirkeklokkerne klokken 11 ringede ind til bisættelse, hvor sognepræst Janne Ståhl stod for bisættelsen. Kirken har plads til godt 240 personer, og den var næsten fuld af gæster, der ville vise deres sidste respekt til den vellidte kammerjomfru.

Baronessen af Gavnø Helle Reedtz-Thott, Marys hofdame Caroline Heering, stylist Anja Alajdi, frisør Søren Hedegaard, designer Lasse Spangenberg og sangerinden Trine Gadeberg, var alle mødt op.

Forste split


Sidst ankom Jesper Langberg, efter kirkeklokkerne havde ringet ind.

En nær veninde til Tina Jørgensen, skuespilleren Susan A. Olesen, holdt tale i kirken. Hun har kendt Tina, siden hun var 17. De to veninder boede i en periode sammen. .Susan A. Olesen er kendt for sin store rolle i
DR-dramaserien Ørnen i 2004. Hun læste op af Susanne Brøgger-digtet Tone, som var som skrevet til Tina, sagde hun efter bisættelsen.

- Hun var ligeså hjertevarm og livselskende som fru Tone i digtet. Det kunne ligeså godt være skrevet til Tina, sagde Susan A. Olesen bagefter.  

I kirken blev der desuden sunget salmerne Nu falmer skoven, En rose så jeg skyd og Altid frejdig, når du går.

Forste split


Godt tre kvarter senere sluttede ceremonien, og kisten, der var dækket af røde roser blev båret ud af fem mænd og en ung kvinde. Lige efter kisten fulgte en meget rørt kronprinsesse Mary med prins Christian.

Der var tårer og kram, mens gæsterne forsøgte at trøste hinanden over det store tab. 

Adskillige kendte personer har udtrykt deres sorg og chok over, at den livsglade hofdame var død i en alder af blot 53 år. Efter et gallaarrangement i Det Kongelige Teater sidste søndag, dukkede hun aldrig op på arbejde mandag, og senere samme dag blev hun fundet død i sit hjem på Østerbro i København.

Hoffet var hurtigt ude og sige på vegne af kronprinsesse Mary, at hun var dybt berørt over dødsfaldet, og gennem kommunikationschef Lene Balleby blev hun beskrevet som en god, loyal og yderst vellidt person ved hoffet.

Forste split

Tina Jørgensen kom til kongehuset i 2004, efter at have arbejdet som påklæderske ved flere revyer, deriblandt Cirkusrevyen. I revyårene kom hun tæt på blandt andre Lisbeth Dahl, Ulf Pilgaard og andre i den danske teaterverden, og gennem sit arbejde for komikertrioen Linje 3 mødte hun Thomas Eje, Anders Bircow og Preben Kristensen.

Gennem kongehuset kom hun tæt på sidstnævntes mand, Søren Hedegaard, der er frisør for kronprinsessen. Han var som resten af hendes omgangskreds også dybt berørt i sidste uge, og han beskrev tabet som en stor sorg for den kongelige familie, ikke mindst for børnene i familien.

Af dødsannoncen i den forgangne uge, udtrykte den nærmeste familie, hendes mor, søster, svigerinde og niece også deres både sorg og chok over det pludselig tab.

Forste split

Andre læser også