33-årige Mads Rosenkrantz Grage fra København blev så afhængig af Tinder og de dates, det førte med sig, at han blev ensom, hvis der bare gik en uge uden han så en ny kvinde.

Et swipe til venstre er lig med, at man er uinteresseret, mens et swipe til højre er lig med, at man interesseret. Stadiet med de nervøse tilnærmelser på en natklub til rytmerne af Earth, Wind & Fires 'September' er med andre ord sprunget over, når man bruger dating-appen Tinder.

Og det har gavnet Mads, fortæller han. For i modsætning til rigtig mange andre mennesker, så undgår han helst de menneskelige jagtmarker.

»Tinder har gjort markedet bredere, og alle har adgang til den samme råvarer,« fortæller han til BT, efter han tirsdag morgen stod frem i Go' Morgen Danmark, hvor han fortalte om sin afhængighed.

»Du behøver ikke at stå på den rigtige klub i de rigtige sko, men du kan sidde derhjemme i dine joggingbukser og have en samtale med en person og samtidig styre slagets gang. Jeg hader at gå på natklubber, jeg synes ikke det er fedt at gå i byen og hive en pige med hjem, men jeg kan godt lide at sidde i fem timer og tale med en kvinde over en middag.«

»Jeg blev afhængig«

Mads Rosenkrantz Grage blev introduceret til Tinder af sin bror, efter han og kæresten havde brudt med hinanden, og selv om han i virkeligheden havde et naivt ønske om at vinde sin ekskæreste tilbage, så forhindrede Tinder ham i at gå helt til som menneske.

I starten var det også den ægte kærlighed, han ledte efter, men grundet hans »emotionelle ustabilitet,« så blev Tinder i stedet en alternativ livsstil efter 12 år, hvor han gik fra det ene forhold til det andet.

»Pludselig blev det jo attraktivt at være single i stedet for at være i et forhold, hvor det alligevel ikke fungerede,« fortæller Mads, der i øjeblikket er ved at lægge sidste hånd på filmen 'Yes No Maybe', der handler om hans liv på Tinder.

Tinder åbnede op for et regulært slaraffenland, hvor Mads dagligt fik mulighed for at komme på nye dates, og det har ført over 250 'førstedates' med sig på to år.

»Jeg blev jo afhængig af det, men modsat så mange andre afhængigheder, så mener jeg, at det har bragt mange fine sociale ting med sig. Men jeg har da haft et usundt forhold til Tinder. Det var i virkeligheden nok et hul af ensomhed, jeg forsøgte at fylde op. Det gav mig et selvværdsboost, som måske nok var kunstigt,« fortæller han.

Afhængigheden var til sidst så stor, at Mads følte sig ensom, hvis der var uger, hvor han ikke havde en date.

»Det var et fix, ligesom en alkoholiker, der skal have sin øl.«

Stadig på Tinder

I dag har Mads stadig kontakt til mange af de kvinder, han har været på date med, og det har samtidig betydet, at Mads har fået et langt større netværk, fortæller han.

»Jeg har udvidet mit netværk gevaldigt, og så har jeg fundet et lødigt alternativ til et parforhold.«

Men Tinder har imidlertid ikke givet pote på kærlighedsfronten for Mads. Alligevel er han dog overbevist om, at kærligheden kan findes på den populære app.

»Jeg bruger det stadig, men nu er jeg meget ude på at finde en, som jeg kan slå mig ned med. Det behøves ikke at være lige nu, men jeg glæder mig til det.«