Lyt til artiklen

Er det en ulv, som har angrebet fårene ved Skærbæk?

Det spørgsmål stiller fåreavler Aase Svensen fra Skærbæk i Vestjylland sig selv, efter fire af hendes ca. 800 får har fået bidt struben op.

Fårene, der blev angrebet og dræbt forskellige dage, blev fundet på marken i sidste weekend, fortæller hun.

- Sidste søndag opdagede vi nogle krager, da vi tog en runde på marken, og kragerne kan jo betyde et dødt får, så vi kørte nærmere. Da vi kom tættere på, så vi, at der lå endnu et får et stykke derfra, og så begyndte hjertet jo at pumpe, og jeg tænkte 'Hvad er nu det'?, forklarer Aase Svendsen.

ADVARSEL - STÆRKE BILLEDER: Fire får fundet dræbt med flænset strube

Fårene havde fået bidt struben op, og var åbnet op bag det ene forben, hvor der var et stort hul i dyrene. I alt fandt hun tre får, som lå dræbt, men hun kunne dog se på dyrenes forrådnelse-stadie, at de var dræbt forskellige dage. De kunne dog tidligst være blevet dræbt torsdag, fordi hun havde vejet hele flokken om onsdagen. Mandag formiddag fandt Aase Svendsen imidlertid endnu et får, som havde fået bidt halsen op

- Det er jo lidt af puslespil i forhold til at vide, om det er en ulv eller en hund, men ingen af fårene var splittet ad i atomer, så dyret var ikke gået i en blodrus, forklarer hun.

En jæger og en buschauffør har fornyelig set en ulv i området, men det er også noget, som tyder på, at der kan være tale om en hund, fortæller Aase Svendsen.

Alle fårene er fundet dræbt der, hvor de normalt ligger og sover, så jeg tror, at der er tale om et øvet dyr, som har sneget sig ind på fårene, fortæller hun.

Dræbtfår1

- Det er et dyr, som er meget øvet, for dyret har kunnet gøre det uden at stresse flokken. En ulv ville stresse dyrene, men hvis det er et dyr, som de kender - for eksempel en hund eller en ræv - så tænker de ikke over det på samme måde, siger hun.

Aase Svendsen venter nu på svar på de DNA-prøver, som vildtkonsulenten har taget fra fårene. Hun har i mellemtiden alarmeret jægere og naboer i området om angrebene, ligesom hun også sat vildt kameraer op, men uden at der er 'fanget' noget på overvågningsvideoerne.