Den kommende bestyrelsesformand for Coop amba, Pernille Skipper, kommer nu med sit syn på de kæmpe store ændringer, Coop har meldt ud fredag formiddag. 

»Det bliver en omvæltning. Også for Coop amba. Men jeg håber og tror på, at det også kan blive springbrættet til en stærkere, mere moderne og udadvendt forening,« skriver den tidligere formand for Enhedslisten i et indlæg på Facebook.

Hun tilføjer:  

»Ikke mindst fordi aftalen også indebærer en nedskrevet fælles forståelse om styrken af den medlemsejede virksomhed, vigtigheden af at give medlemmerne indflydelse og at en stærk forening også er en styrke for forretningen - når en tydelig forening fremmer de særlige værdier i Coop, så er det en konkurrencefordel.«

Som en del af aftalen får OK »bestemmende indflydelse« over Coop Danmark, som driver kæderne 365discount, Kvickly, Brugsen og Superbrugsen.

Den plan roser Pernille Skipper, men hun erkender samtidig, at der er brug for hårdt arbejde.  

»Planerne bliver ikke virkelighed med aftalen alene. Det kræver hårdt arbejde og forandringsvilje. At vi tør se andelsbevægelsen på en ny måde. Og ikke mindst alle kræfter fra de mange gode ansatte, foreningsaktive og de 2 millioner medlemmer fra hele landet,« skriver hun på Facebook. 

Pernille Skipper runder sit indlæg på Facebook af med den her opsummering: 

»Kort sagt: Vi kan nu enten gå hjem og være triste over den økonomiske situation og de mistede ejerandele. Eller vi kan gøre, som man altid har gjort i brugsforeninger og andelsbevægelsen historisk: hanke op i os selv og knokle for fællesskabet.«

I det seneste afsnit af B.T.-podcasten Spar Kassen er panelet på jagt efter pengemaskiner. I et konkret eksempel bliver 50.000 til 80.000 kroner på ganske overskuelig vis.