Fundamentet i forretningsdelen bliver styrket gevaldigt, men drømmen om et World Tour-hold er ikke nødvendigvis rykket tættere på, for der mangler stadig en stor sponsor.

Det er umiddelbart den sportslige konklusion på Jan Bech Andersens indtræden i Bjarne Riis og Lars Seier Christensens cykelkoncern, der øjeblikkeligt skifter navn til Virtu Cycling Group. Som følge heraf kommer herrenes kontinentalhold, som stiller til start i PostNord Danmark Rundt tirsdag, til at hedde Team Virtu Cycling.

Selv om Jan Bech Andersen, der af sportsfans nok især er kendt for sit virke som hovedaktionær i hjertefodboldklubben Brøndby IF, er en økonomisk veludrustet herre, er der ikke tale om, at han er den hovedsponsor, som Riis og Seier efterhånden længe har manglet.

Jan Bech Andersen indtræder som en ejer på lige fod med Bjarne Riis og Lars Seier Christensen, men det er nu bestemt ikke en negativ ting i forhold til den ultimative drøm om at have et World Tour-hold i 2019, slår Bjarne Riis fast.

»Vi er da ikke dårligere stillet,« siger Bjarne Riis og fortsætter:

»Det er med til at fremhæve, at vi er seriøse omkring det her og virkelig mener det. Vi vil skabe en god forretning rundt om cykelholdet, så vi den dag, at vi forhåbentlig får et World Tour-hold, har et solidt fundament under os.«

Bjarne Riis og Lars Seier Christensen fremlagde sidste år en storstilet plan og en målsætning for at få et World Tour-hold igen. Det er efterhånden de fleste bekendt, at det var tilfældet gennem mange år på Saxo Bank-holdet, som Oleg Tinkov siden overtog og lukkede ved udgangen af 2016.

De to personlige venner har skabt en koncern - en slags paraplyorganisation - med flere virksomheder med cykling som omdrejningspunktet. En del af koncernen er to cykelhold, et herrekontinentalhold og et World Tour-hold på kvindesiden. Det er den virksomhed, som Jan Bech Andersen nu også er en del af.

Den store knast har været at finde en storsponsor, som er villig til at smide mange millioner euro ind i projektet, og det er fortsat det, som der skal arbejdes på i de kommende måneder, selv om der også bliver tid og penge til at udvikle de øvrige forretningsben i virksomheden.

»Det betyder rigtig meget at få Jan ind, så vi er en medejer mere. Han er en spændende gut, der har mange gode idéer, og vi supplerer hinanden rigtig godt. Vi får øget vores kapital til de investeringer, som vi har gang i,« siger Bjarne Riis.

En umiddelbar deadline for at have et World Tour-hold i 2019 er ved Tour de France i 2018, så de kommende måneder bliver afgørende for, om den målsætning lykkes.