Ajax har haft det svært i Champions League-kvalifikationen over de sidste par år, og den tendens kan sagtens fortsætte i aften mod østrigske Sturm Graz.

Det giver mening, at Ajax er favorit til det første opgør på eget græs i aften, men den tidligere storklub er langt fra fordums styrke, og bør ikke være så store favoritter, som tilfældet er i aften. På eget græs har man ikke vundet en kvalifikationskamp de seneste tre år, og blev endda eskorteret  ud af Europa League-kvalifikationen sidste sæson af Rosenborg.

Holdets optaktskampe har heller ikke været overbevisende, når man ser på resultaterne, og træner Erik ten Hag har heller ikke den største erfaring på den europæiske scene.

Ajax har dog hentet sin tidligere anfører Daley Blind tilbage fra Manchester United, men det er stadigvæk en spiller, man må forvente er langt fra topformen, eftersom han stort set aldrig spillede i den engelske storklub.

Sturm Graz endte bag RB Salzburg i den hjemlige liga, men var også klart det næstbedste hold i den østrigske liga. Sidste sæson røg man ud til Fenerbahce i Europa League-kvalifikationen, hvor man havde stor ære af begge kampe. Holdet har det fint med at overlade initiativet til værterne, og bør satse på giftige kontrastød, der kan ryste den uerfarne Ajax-defensiv, der sidste sæson svigtede mange gange.

Derfor bør det være et fint spil, at Sturm Graz kommer hjem med æren i behold inden næste uges returkamp.

Ajax – Sturm Graz, Sturm Graz taber med maksimalt ét mål
Odds 1,85 hos Bet365 (asian +1,5)
Spilstop onsdag d. 25/7 kl. 20:30
Indsats: 200 kroner