Foto: Henning Bagger

Joachim Fischer Nielsen og Christinna Pedersen har for første sammen slået sig til finalen i den traditionsrige badmintonturnering All England.

I semifinalen lørdag besejrede den danske mixeddouble det engelske par Chris og Gabrielle Adcock med 21-13, 22-20.

I andet sæt vandt danskerne kampen efter syv point i træk.

Joachim Fischer Nielsen og Christinna Pedersen viste ud over den vilde fight også meget overbevisende spil undervejs og skal i finalen møde de topseedede kinesere Zhang Nan og Zhao Yunlei eller indoneserne Praveen Jordan/Debby Susanto.

På papiret var danskerne favoritter i semifinalen mod Chris og Gabrielle Adcock, i det danskerne har vundet samtlige af de to pars tre indbyrdes opgør. På den anden side var englænderne på hjemmebane og havde størstedelen af publikum i ryggen.

Ikke desto mindre var danskerne iskolde og lagde ud som lyn og torden og bragte sig med bundsolidt og opfindsomt spil hurtigt på 9-3 og siden 12-5 i første sæt.

Englænderne indledte et voldsomt comeback og kom på 10-12, før Joachim Fischer med et smash direkte på Chris Adcocks serv stoppede den engelske stime. Danskerne fortsatte med turboen i bund til 17-10 og lukkede sættet på første sætbold.

Danskerne er seedet som nummer fem i turneringen, mens hr. og fru Adcock er seedet syv. Ingen af de to par havde afgivet sæt i de tre kampe frem mod semifinalen, og i kvartfinalen sendte "The Adcocks" endda turneringens andenseedede par ud.

Mod den danske gode defensiv og livlige offensiv fik englænderne altså hurtigt ødelagt den statistik.

I andet sæt sadlede englænderne imidlertid om rent taktisk og tog teten med en 8-4-føring. Den blev til 13-8, 19-11 og 20-15, før danskerne indledte det vilde comeback og udlignede til 20-20.

De to danskere holdt pedalen i bund, kom på 21-20 og vandt opgøret på første matchbold efter en duel, der i sig selv var en finaleplads værdig.

Joachim Fischer og Christinna Pedersen har tidligere vundet OL-bronze og VM-bronze sammen. All England-finalen afvikles søndag.

/ritzau/

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.