Der har været stor opmærksomhed omkring Viktor Axelsen, siden han for lidt over en uge siden vandt VM i herresingle over Lin Dan.
Der har været stor opmærksomhed omkring Viktor Axelsen, siden han for lidt over en uge siden vandt VM i herresingle over Lin Dan. Foto: Nils Meilvang

Hvis Viktor Axelsen ikke slog sit navn fast med OL-bronze sidste år, så gjorde han det, da han for lidt over en uge siden vandt VM i badminton.

Og nu er han nemlig for alvor blevet folkelig, skriver TV 2.

For efter at have vundet VM-titlen, har Viktor Axelsen nydt ekstra opmærksomhed i både udlandet og indlandet. Og for nylig blev han så stoppet af en politibetjent, hvorefter den 23-årige dansker begyndte at blive nervøs.

»Jeg satte mig ind i min bil og kunne se, der kørte en politimand forbi på motorcykel. Han vendte så om, og jeg nåede at tænke, om jeg havde gjort noget forkert - kigget på mobilen eller noget. Han kom så hen og spurgte, om det ikke var mig, der havde spillet VM i sidste uge,« siger Viktor Axelsen i TV 2 Sports badmintonpodcast.

Viktor

I stedet for en bøde endte mødet med, at badmintonstjernen førte en samtale med betjenten.

»Så sad jeg og snakkede lidt med ham. Det er sjovt og vildt at tænke på. Det var heldigvis en positiv samtale, vi havde, men jeg rystede sgu lidt i bukserne, det må jeg indrømme,« siger Axelsen.

Viktor Axelsen modtog først det forkerte trofæ, men efter at have byttet med Lin Dan, kunne han fejre sin VM-triumf.

Og det er ikke den eneste anderledes oplevelse, den nykårede verdensmester har fået, siden han har kunnet krone sig som verdens bedste. Også i Odense, hvor han er vokset op, endte en tur til bageren med, at han måtte skrive flere autografer og tage en masse billeder med børn.

BADMINTON-GBR-WORLD

Han fortæller videre, hvordan VM-triumfen har budt på mange sjove tilbud - heraf flere han har takket nej til, da der ikke er nok timer til at nå det hele. Blandt andet skal han til Japan Open, ligesom han også skal til Kina et par dage.

Viktor Axelsen har nemlig lært kinesisk for at nå et af badmintonens største markeder.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.