Både Pornhub og danske webshops, der sælger sexlegetøj oplevede stigninger i besøgende og salg, da Danmark lukkede ned. Nu er hverdagen så småt tilbage til normalen, men sex er stadigvæk vigtigt for dit parforhold og dig selv.

Når kedsomheden melder sig, hvad gør man så? Ja, op mod 20% flere danskere valgte at benytte sig af verdens største website for porno - Pornhub. Hjemmesiden har sammenlignet tal fra danske brugere i februar måned med den trafik hjemmesiden oplevede efter at coronapandemien for alvor tog fat i Danmark og resten af Europa.

Siden Danmark lukkede ned den 11. marts har Pornhub i gennemsnit oplevet en stigning på 10,4% i antallet af besøgende fra Danmark. Den 25. marts var stigningen helt oppe på 20 procent flere besøgende.

Men det er ikke kun vores lyst til at se andre udfolde sig online, der er steget under lockdown. Webshops, der sælger sexlegetøj har nemlig også oplevet øget interesse.

“Vi har oplevet en stor stigning i salget på det sidste. I første uge af april har vi oplevet en fordobling af vores salg i forhold til samme periode sidste år,” fortalte Tonny Andersen, der er medstifter og administrerende direktør hos nordens største forhandler af sexlegetøj, Sinful, til DR.

Bliv klogere på hinandens lyster - find sexlegetøj til par hos Sinful her

Diskret levering og betaling hos Sinful

I krisetider har vi mere lyst
Selvom verden ofte ser dyster ud i krisetider, så er det ikke ensbetydende med at vores sexlyst forsvinder. Usikkerhed om fremtiden og helt almindelig kedsomhed kan nemlig få os til at søge intimitet og tryghed hos hinanden. Det gjaldte under coronakrisen, men også under 2. verdenskrig.

“Under besættelsen var der udgangsforbud efter klokken 20, hvor mørklægningsgardinerne blev trukket ned. Der var ikke andet at lave ud over at læse vanvittigt mange bøger, som var datidens Netflix. Man gik også i “den lille biograf”. Det var et andet ord for, at man blev derhjemme og havde sex,” sagde forfatter og historiker Thomas Oldrup til DR:

“Den samme kedsomhed ser vi i dag, hvor vi er lukket inde under coronakrisen. Når det første chok har lagt sig, og karantænen er blevet hverdag, får vi atter lyst til sex.”

Udforsk nye områder af parforholdet - find sexlegetøj til par hos Sinful her

Diskret levering og betaling hos Sinful

Sex hjælper på dit mentale helbred
Har du selv været i parforhold, så kender du sikkert også til at sexlysten svinger engang imellem. I begyndelsen af forelskelsen er alt fyr og flamme, men efterhånden så indvender hverdagen sig og andre ting bliver prioriteret. Men sex kan faktisk være ret vigtigt for parforholdet.

Regelmæssig sex kan være med til at skabe glæde og et mere harmonisk parforhold. Sex kan være et udtryk for hengivenhed og et ønske om at behage sin partner, og derfor kan det være med til at få din partner til at føle sig elsket og værdsat. Men sex er også en vigtigt brik i dit eget mentale helbred.

Sex er med til at udløse en lang række kemikalier i blodet som blandt andet dopamin og endorfiner, som hhv. er med til at aktivere hjernens belønningssystem og bekæmpe følelsen af stress. Derfor kan sex udover at tilføre nærhed til vores parforhold være med til at sænke stressniveauet.

Så selvom Danmark er åbnet mere eller mindre op igen, så er der absolut ingen grund til ikke at fortsætte de gode takter med sexaktiviteten. Selv chefen for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, har udtalt, at “sex er godt. Sex er sundt. Sundhedsstyrelsen går ind for sex.”

Hold gang i lagengymnastikken - find sexlegetøj til par hos Sinful her

Diskret levering og betaling hos Sinful


Læs også: 10 jakker til mænd, som passer til den danske sommer

Dette indhold er produceret af Berlingske Media i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.