Der er ikke den store forskel på at danse ballet og strippe. Jeg går lige så højt op i det her, som når jeg danser ballet. Strip er mindst lige så sjovt for mig som Svanesøen.«

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Alexander Kølpin, Danmarks største balletstjerne i nyere tid, er ikke et øjeblik i tvivl. At spille og danse rollen som superstripperen »Kresser King«i teatermusicalen »The Full Monty - Det' Bare Mænd« er mindst lige så sjovt og udfordrende som at lave piruetter på Det Kongelige Teaters Gamle Scene.

Den 38-årige balletdanser, der i 1992 fik titlen »Verdens Bedste Balletdanser«, er lige nu i fuld gang med lægge sidste hånd på sine forførende dansetrin i Tapperihallens teateropsætning af den engelske succesfilm »The Full Monty«.

Her spiller han side om side med så kendte skuespillere som Peter Mygind, Klaus Bondam, Jesper Lohmann og Gordon Kennedy. I lighed med det engelske filmforlæg er forestillingens seks mandlige frontfigurer arbejdsløse mænd, der tyer til mandestrip i et desperat forsøg på at tjene til dagen og vejen.

Blufærdigheden forsvinder
Sammen med Mygind, Bondam og de andre stjerner på scenen vil Alexander Kølpin skrive teaterhistorie ved at strippe ned til det allerbareste skind.

»Jeg er faktisk meget blufærdig, men når først jeg står på scenen, så lever jeg mig fuldstændig ind i min rolle som professionel stripper. Heldigvis har jeg for travlt til at tænke alt for meget på, at der kommer publikum på,« siger Kølpin, der især vil vække opsigt med sit solostripnummer iført lægekittel, bar røv og stetoskop.

Med rollen som stjernestripperen, der inspirerer de seks arbejdsløse mænd til at skifte levevej, får den tidligere solodanser sin teaterdebut som skuespiller.

Mere skuespil, tak
»Det her er som at komme ind i en slikbutik. Jeg er meget glad for at få mulighed for at prøve kræfter med skuespil.

Det er helt sikkert noget, jeg gerne laver meget mere af,« fortæller Kølpin, der har taget timer hos en professionel skuespiller i et års tid.

Musicalen sættes op i Danmarks helt nye musicalteater, Tapperihallen, der ligger i Tuborgs gamle sodavandstappehal i Hellerup - de helt rigtige omgivelser for en historie, der udspiller sig i et industrielt arbejderkvarter.

Forestillingen, der har premiere 30. oktober, har allerede solgt tæt ved 35.000 billetter - heraf er mange utvilvsomt solgt til kvinder med høje forventninger til forestillingens afklædte scener. Alexander Kølpins veltrimmede balletballer vil næppe heller gå ubemærket hen.