Har valgt at betale for at få spilletilladelse til Helga Nemeth.

Viborg måtte også til lommerne for at få spilletilladelsen for ungarske Helga Nemeth.

Tirsdag betalte Slagelse 100.000 kroner for at få Tarculovska fri fra kontrakten med østrigske Hypo. Og Viborg måtte op med flere penge for Helga Nemeth.

»Vi har betalt 150.000 kroner, hvoraf de 75.000 kroner bliver betalt af klubben. Det resterende beløb har vi fundet en sponsor til,« fortæller Viborgs direktør Peter Cassøe.

Viborg var ellers indstillet på at lade sagen gå sin gang i forventning om ikke at skulle af med penge.

»Ja, det var vi helt klar til. Vi fandt dog ud af, at sagen åbenbart kunne køre i meget lang tid, da EHF (det Europæiske Håndbold Forbund, red.) blev ved med at kræve supplerende oplysninger. Vi kunne bare ikke se nogen ide i at lade det her løbe i flere uger. Det ville have været uholdbart for alle parter.

Derfor valgte vi at lukke sagen, så vi kunne få en god start på sæsonen,« understreger Peter Cassøe, inden Viborgs spillere i aftes løb på banen til hjemmekampen mod SK Århus.

Nemeths tidligere klub Cornexi Alcoa havde ikke længere kontrakt på hende, og samtidig har de misligeholdt aftalen.

»Rent faktisk skylder de hende penge, og derfor vil Nemeth også køre sag mod dem,« fortæller Peter Cassøe.

Hele miseren med de manglende spilletilladelser skyldes, at EUs regler på klubskifteområdet ikke er de samme som EHFs.

Derfor kan østeuropæiske lande fortsat kræve en overgangssum, så længe de ikke er medlem af EU.

»Vi ser meget frem til, at vi får ens regler på det her område. Det kan ikke være rigtigt, at vi år efter år skal have de her problemer,« understreger Viborgs direktør.

I Slagelses tilfælde blev der ikke brug for at hente hjælp fra en sponsor for at få dækket udgiften på Tarculovska.

»Vi havde kalkuleret med det her i vort budget, så vi står ikke pludselig med et mindre overskud på kontoen. Sådan en detalje er man nødt til at tage højde for,« siger Slagelse FHs bestyrelsesmedlem Brian Mollerup.

Nu mangler Slagelse kun at få Anja Fresers sag på plads.

FCK Håndbold venter at have en spilletilladelse til ungarske Ezster Siti indenfor kort tid.

Klubben har ikke accepteret at betale den transfersum, som hendes tidligere klub Herz Budapest har krævet, men har lavet en særlig aftale. FCK deponerer 30.000 euro (ca. 222.000 kr.) til det ungarske forbund, så snart klubben fremsender hendes spillercertifikat. Herefter er det op til EHF at afgøre, om der skal betales transfer.

»Hele sagen er grotesk. Ungarn er associeret med EU, og der bør derfor ikke herske tvivl om, at Bosman-dommen er gældende. Vi har fået opbakning fra alle sider, men der er ingen, der tør skride ind og beordre, at Sitis spillercertifikat bliver overført til Danmark. Den nuværende løsning er ikke god, men det er den eneste mulighed så tæt på sæsonstarten. Nu forventer jeg, at EHF træder i karakter,« siger FCK's bestyrelsesformand Flemming Østergaard til Ritzau.

vit@bt.dk