Ny formand lover, at Peter Brixtofte ikke får indflydelse.

  • Peter Brüchmann's kommentar: Brixtofte-effekten

    »Bestyrelsen har valgt en ny formand - og det er mig.«

    Sådan lød meldingen fra Hans Carl Nielsen efter et fire timer langt bestyrelsesmøde i Farum Boldklub.

    Det var på forhånd ventet, at Hans Carl Nielsen, der har fungeret som formand i Peter Brixtoftes fravær skulle fortsætte på posten, ikke mindst på grund af sit ry som borgmesterens forlængede arm.

    Mødet blev meget symptomatisk holdt i »Reseppten« - den afdeling af Restaurant Sepp i Farum Arena, hvorfra Peter Brixtofte tidligere var kendt for at styre sin kommune.

    Men Hans Carl Nielsen, der tidligere har været socialdemokratisk byrådsmedlem i Farum og i sit civile liv er afdelingschef i Forbrugerrådet, afviser at Brixtofte fortsat vil få indflydelse på Farum Boldklub, nu hvor han har forladt bestyrelsen.

    »Peter Brixtofte har trukket sig fra bestyrelsen, og det synes jeg er en meget stærk beslutning, fordi jeg ved, at hans hjerte ligger i denne klub. Han vil overhovedet ikke få nogen indflydelse på beslutningsprocesserne i Farum Boldklub A/S,« fastslår Hans Carl Nielsen, der er indsat som permanent bestyrelsesformand og ikke bare som afløser indtil den kommende generalforsamling. Han afviser, at Brixtofte skulle have opfordret ham til at overtage tøjlerne i klubben.

    Og du vil ikke bruge ham som sparringspartner i dit arbejde som formand?

    »Det, du spørger mig om, er vel om jeg skal konsultere ham først, hver gang vi skal holde møder og træffe beslutninger. Og nej, Peter Brixtofte skal ikke være »hemmelig konsulent« i Farum Boldklub.

    Du skal heller ikke være i telefonisk kontakt med ham i det daglige arbejde?

    »Nej, det skal jeg selvfølgelig ikke. Der er et fuldstændig clean-cut til Peter Brixtofte,« lover den nye formand, som blandt andet byrådsmedlem Eric Christensen (SF) tidligere har karakteriseret som en mand, der gør alt, hvad Brixtofte forlanger.

    Hans Carl Nielsen vil da heller ikke lægge offentligt afstand til borgmesteren, som han til trods for partiskellet fungerede som en loyal støtte for i byrådsarbejdet. Brixtofte er således stadig meget velkommen på Farum Park, når bolden ruller igen om en måneds tid.

    »Det ville være forfærdeligt, hvis vi sagde, at Peter ikke var velkommen. Jeg har lagt mærke til, hvor mange mennesker, der offentligt har haft travlt med offentligt at vaske hænder i forhold til Peter den seneste tid. Det har jeg ingen planer om,« siger Hans Carl Nielsen, som stadig fastholder, at Peter Brixtofte i sit virke kun har haft positiv betydning for Farum Boldklub.

    Udover Peter Brixtofte har Claus D. Nielsen også valgt at træde ud af bestyrelsen, som først får tilgang af nye medlemmer ved den kommende generalforsamling. Den afholdes inden udgangen af maj måned.

    Ved bestyrelsesmødet stod klubbens økonomi og forholdet til Farum Kommune også højt på dagsordenen.

    »Vi har gennemgået en oversigt over mellemværender mellem kommunen og Farum Boldklub, og vi har ikke fundet nogle problemer. Der er nogle folk, der har været lønnet af kommunen, men det er blevet refunderet af Farum Boldklub,« lød formandens udlægning.

    Han lover at klubben vil medvirke 100 procent i den politimæssige efterforskning, selv om han ikke kan genkende de forhold, som B.T. har dokumenteret.

    Hans Carl Nielsen er overbevist om, at Farum Boldklub fortsat kan holde dampen oppe, såvel økonomisk som sportsligt.

    »Den eneste tilkendegivelse vi har fået om sponsorer, der vil stoppe samarbejdet, er Kinnarps, som også offentligt har sagt, at de ikke ønsker at fortsætte sponsoratet. Vi har gennemgået alle vores sponsoraftaler, og der er ikke noget at komme efter. De er allesammen indgået ud fra hæderlige principper.

    Og der er ikke nogle problemer med vores økonomi. Vi er på god solid grund, og der er ingen røde lamper i vores økonomi. Men som alle andre klubber skal vi ud at arbejde med at få nye sponsoraftaler på plads, når de eksisterende kontrakter udløber.«

    Hans Carl Nielsen håber en af de kommende dage at præsentere klubbens nye administrerende direktør. Aftalen er ifølge formanden klar, men kontrakten mangler stadig at blive forhandlet på plads.

    »Der er tale om en person med en stor økonomisk og fodboldmæssig indsigt. Han skal først orientere sine medarbejdere, men vi forventer, at han kan tiltræde stilingen hurtigtst muligt.«