Klaus Bondam kendte til regnskabsrodet i sin forvaltning et år før, revisionsfirmaet Deloitte påpegede alvorlige problemer i økonomistyringen.

Teknik- og Miljøborgmester i Københavns Kommune, Klaus Bondam (R), har siden foråret 2008 vidst besked om rod i regnskaberne i den forvaltning, som han stod i spidsen for. Alligevel var der stadig massive problemer, da revisionsfirmaet Deloitte et år senere påbegyndte en undersøgelse af økonomistyringen i Københavns Kommune.

Pernille Andersen, der er direktør for forretningsudvikling i Teknik- og Miljøforvaltningen siger til Berlingske Tidende, at forvaltningen i september 2008 præsenterede Klaus Bondam for en handleplan.

I Deloittes rapport vurderer revisionsfirmaet, at det har givet en "markant fremdrift" i økonomistyringen. Alligevel finder revisionsfirmaet ubetalte regninger og konti, som ikke er afstemt siden 1997, og konkluderer, at der i dag er "alvorlige problemer", samt at der i "2009 er perioder, hvor den basale økonomistyring ikke understøttes af en sikker drift".

Klaus Bondam betegner det som "en lavine", der blev sat i gang, da han opdagede problemerne og forklarer sig med, at det er en enorm opgave at få styr på økonomien.

- Det er enormt stort oprydningsarbejde, vi har haft. Det tager tid. Men selvfølgelig skal vores regninger betales til tiden. Alt andet er uacceptabelt. Det skal - med streg under skal - bringes i orden, siger Klaus Bondam.

Peter Skærbæk, professor i offentligt regnskab og revision fra Handelshøjskolen i København kalder det for "problematisk", at Klaus Bondam ikke har fået ordentlig styr på regnskaberne, da han har kendt til dem i et år.

- Det er noget rod, når det har noget med penge at gøre, for det er statens midler, de forvalter, og så skal der være orden på det. Risikoen for, at der sker svindel øges også, når de ikke er opdateret, siger han med henvisning til de konti, som ikke er blevet afstemt.

/ritzau/