Bordtennis-legenden Allan Bentsen slutter på landsholdet efter 26 år og får testimonial-landskamp.

For første gang hædres en dansk bordtennisspiller med en testimonialkamp.

Efter 26 forrygende år i nationens tjeneste spiller Allan Bentsen tirsdag aften i Roskilde Kongres og Idrætscenter sin sidste landskamp, når Danmark møder Slovenien.

Og den dedikeres den 44-årige spektakulære fighter og power-looper. Den spillende sportsdirektør for Roskilde Bordtennis er stolt over den ære, dansk bordtennis viser ham.

- Det er stort at få en testimonialkamp. Det gør aftenen til noget helt særligt for mig. Jeg har nydt alle mine år på landsholdet, siger han.

En kamp, han aldrig glemmer, var den afgørende i EM-holdfinalen mod Østrig i Aarhus i 2005. Han slog den kinesiskfødte defensivstjerne Chen Weixing og udløste den vildeste bordtennisjubel nogensinde på dansk grund.

Kvalifikationen til OL i London 2012, den første af de otte DM-titler i 1991, VM-guldet for veteraner i Kina i 2010 og sejren over den regerende verdensmester, Jan-Ove Waldner, da Malmö slog Kalmar og blev svensk mester er blot en lille håndfuld andre store øjeblikke i en enestående karriere.

Et drama uden for banen blev han også involveret i, da han i 1989 sammen med landsholdskollegerne Mogens Sonnichsen og Rhod Jepsen var på vej over Sjælland fra et træningsophold i Brøndby. I det glatte føre kørte de galt ved Slagelse, og Allan Bentsen fik kraniebrud og smadrede kæben.

- Det kostede tre uger på sygehuset, men er heldigvis også mit eneste uheld, siger han. Allan Bentsen har vundet flere danske mesterskaber end nogen anden: 47. Målet er nr. 50 til foråret, og det er ikke urealistisk med fire skud i bøssen.

Selv om han slutter på landsholdet, fortsætter han på nationalt plan. Og søndag var han med til at spille Roskilde i kvartfinalen i ETTU Cup.

Allan Bentsens karriere er højst usædvanlig, da han aldrig nåede at blive dansk ungdomsmester.

Han kom ind i varmen under den daværende landstræner Mikael Andersson, og hans udvikling er fortsat under Peter Sartz. De to svenske kapaciteter har gjort ham til den vindertype, han er.

Et plus er hans spilleglæde og smittende humør, og han har altid sat holdet før egne resultater. Mentalt bliver han vanskelig at erstatte på landsholdet.

Michael Maze får en pause på landsholdet, som foruden Allan Bentsen består af Jonathan Groth, Kasper Sternberg og Mikkel Hindersson.