Det amerikanske Time Magazine har netop kåret verdens hundrede mest indflydelsesriger personer. Ingen danskere er at finde på listen, som til gengæld både tæller både nuværende og forhenværende præsidenter, en enkelt terrorist, skuespillere, en racerkører og en dømt forbryderinde.

Hun blev først kendt for sin kogekunst, siden røg hun fem måneder i fængsel for insiderhandel, og nu er Martha Stewart så røget på listen over de 100 mest indflydelsesrige personer i verden.

- Sidste års liste handlede mest om politisk magt. I år er den mere baseret på moralsk indflydelse, siger Times redaktør Jim Kelly til det engelske nyhedsbureau Reuters.

Listen tæller båden nuværende præsidenter som USAs George W. Bush og Ukraines Viktor Yushchenko, mens tidligere præsidenter som Sydafrikas Nelsom Mandela og USAs Bill Clinton, stadig har så stor magt, at de er blandt top 100. En enkelt terrorist, Al Qaeda-lederen Abu Musab al-Zarqawi, har også sneget sig ind.

Tre filminstruktører blander sig i det fine selskab. Oscarvinder Clint Eastwood, som i år vandt for bedste instruktør med sin boksefilm "Million Dollar Baby", er på listen sammen med hovedpersonen i filmen - den dobbelte oscarvinder Hilary Swank.

Også Michael Moore, der blev kendt for at køre det amerikanske samfund gennem vridemaskinen i "Bowling for Colombine", har betydning for alle os dødelige, ligesom en anden provokerende filminstruktør, Quentin Tarantino, der står bag film som "Pulp Fiction" og "Kill Bill"-serien.

Med sit megahit "Da Vinci Mysteriet" er forfatteren Dan Brown nu blandt verdens 100 mest indflydelsesrige personer, en titel som også talkshowværten Oprah Winfrey endnu engang kan smykke sig med.

Og så er der selvfølgelig gengangerne, som år efter år blander sig i toppen. Som for eksempel Microsofts grundlægger Bill Gates og tibetanernes spirituelle leder Dalai Lama.

Sportens verden er repræsenteret af blandt andet hurtigkørende Michael Schumacher og fodboldklubben Chelseas ejer, den stenrige russer Roman Abramovich.

Der er ingen danskere på listen, som også har sagt farvel til flere markante personligheder siden 2004s top 100. Skuespillerne Nicole Kidmann og Mel Gibson, Harry Potter-forfatteren J. K. Rowling, Sangeren Bono, golfstjernen Tiger Woods og fodboldikonet David Beckham har ikke længere så stor betydning, at de er med i det fine selskab.

tik@bt.dk